Rutina de ingrijire a tenului primavara

Primavara, trebuie sa acorzi o atentie deosebita ingrijirii tenului. Pe langa curatenia generala, e timpul sa iti faci curatenie si in trusa de machiaj. Inlocuieste produsele vechi cu unele noi, potrivite noului sezon. Ajuta-ti pielea sa se adapteze la anotimpul calduros si uita de probleme ca: excesul de sebum, ten uscat sau acnee. Acum este momentul sa ai grija de aspectul tau si sa obtii un ten luminos si sanatos!

shutterstock_396946918Fa curatenie in portfard

Muta curatenia de primavara si in portfard. Arunca toate machiajele care si-au modificat culoarea, pensulele uzate, fardurile crapate, rimelul mai vechi de 3 luni si cosmeticele care si-au schimbat consistenta. Astfel, vei preveni aparitia iritatiilor, cosurilor si ridurilor.

Exfoliaza tenul cu un scrub natural

Cand temperaturile sunt ridicate, e necesar sa iti exfoliezi tenul de 2 ori pe saptamana pentru a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii. Rezultatul este un ten curat, luminos si fara imperfectiuni. Un scrub eficient este cel din zat de cafea si miere. Curata tenul prin miscari blande si circulare, apoi aplica o crema hidratanta.

Nu uita de crema cu factor de protectie

Pielea trebuie protejata de actiunea razelor ultraviolete pe tot parcursul anului si in special primavara si vara. Foloseste crema hidratanta, o lotiune sau fond de ten cu factor de protectie minim 20. Astfel, vei preveni arsurile solare, ridurile si deshidratarea pielii.

shutterstock_137492906Adapteaza produsele de make-up anotimpului cald

Schimba crema de fata hidratanta grasa, potrivita sezonului rece, cu una usoara, adaptata tipului tau de ten. Temperaturile ridicate favorizeaza productia de sebum, iar crema hidratanta fluida te ajuta sa controlezi excesul si sa previi aspectul de ten care luceste.

In timpul zilei, foloseste un fond de ten cu acoperire mica, BB sau CC cream, care nu iti incarca porii si lasa pielea sa respire. Orienteaza-te spre un look cat mai natural!

Hidrateaza-te si ai grija la dieta

Daca nu te hidratezi corespunzator, tenul tau va fi uscat, descuamat si cu aspect tern. Bea cel putin 8 pahare cu apa pe zi. E cald afara, asa ca bea in fiecare zi o limonada delicioasa cu fructe si miere, nu cu zahar.

Primavara este momentul excelent in care sa iti imbunatatesti calitatea tenului. Consuma cat mai multe alimente bogate in nutrienti, ca verdeturile de sezon, peste gras, nuci si seminte. Elimina sau limiteaza consumul de zahar, prajeli si cofeina.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu, Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *