Cum te influenteaza persoanele toxice

Cu siguranta cunosti o persoana care atunci cand intra intr-o incapere, are capacitatea de a strica aproape imediat buna dispozitie a celor din jur. Astfel de persoane sunt toxice – ele consuma energia celor din jur, sunt impulsive, agitate, critica si nu sunt capabile sa poarte o conversatie normala. Atunci de ce le mai tii in viata ta? Afla cum le recunosti si cum sa te feresti de influenta lor negativa.

pexels-photo-171296Persoanele toxice sunt usor de recunoscut

Chiar daca e vorba de un membru al familiei, o cunostinta sau un coleg de munca, temperamentul persoanelor toxice nu este greu de identificat. Ele au un aer de superioritate, le lipseste empatia, critica permanent si ii fac pe ceilalti sa se simta prost doar pentru a-si satisface o placere.Sunt persoane competitive, care ar face orice sa isi atinga scopurile, de accea nu se opresc din a-i sabota pe ceilalti.

Persoanele toxice nu vor sa se faca placute de oamenii cu care interactioneaza. Din contra, doresc sa inspire frica. Nu accepta ca parerea lor este gresita si pot deveni foarte usor abuzivi verbal – jignirile si critica fac parte din rutina lor zilnica.

Cum indepartezi persoanele toxice din viata ta

In primul rand, incearca sa nu le acorzi atentie. Desigur ca poate fi destul de dificil sa nu ai nicio reactie atunci cand ii vezi in plina actiune, dar nu uita ca ei se hranesc cu energia ta. Nu te lasa intimidat de ei si ramai rational – stii ca tu esti cel care are dreptate, asa ca nu le acorda satisfactia sa iti strice buna dispozitie.

Atunci cand te afli intr-o discutie cu o persoana toxica, la locul de munca sau in familie, incearca sa conduci tu conversatia si evita momentele tensionante. Atunci cand incepe sa se planga, nu ii alimenta nemultumirile, care de cele mai multe ori sunt nefondate. E indicat sa duci conversatia intr-o directie pozitiva – vei vedea cum va incepe sa se simta inconfortabil  si se va retrage din situatie.

Evita confruntarile cu persoanele toxice. Este aproape imposibil sa le schimbi punctul de vedere, chiar daca este unul gresit. Asa ca, stai departe de influenta lor negativa si de confruntarile care nu iti aduc niciun beneficiu. E mai bine sa le dai dreptate sau sa schimbi subiectul rapid.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *