5 sfaturi pentru a incepe o afacere de succes

Exista doua tipuri de oameni care pornesc pe drumul antreprenoriatului: cei care au succes si cei care esueaza. Chiar daca ai o idee originala si reusesti sa o pui in practica, daca iti lipsesc cunostintele sau faci investitii proaste, afacerea ta poate ajunge la faliment. Citeste in continuare care este diferenta dintre antreprenorii care reusesc si cei care esueaza si ce poti face ca sa obtii independenta financiara pe care ti-o doresti.

dreamstime_m_373950171. Trebuie sa cunosti domeniul si sa faci ceea ce iti place

Atunci cand incepi o afacere, sansele de reusita sunt mult mai mari daca ai activat in domeniul respectiv si stii cum functioneaza. La fel de important e sa faci ceea ce iti place. Stiai ca majoritatea afacerilor de succes sunt bazate pe un hobby sau o pasiune? Atunci cand faci ce iti place, te implici la maximum si faci orice ca sa reusesti.

2. Scrie-ti planul de afaceri

Desi nu este un pas foarte placut, este esential – planul de afaceri este baza succesului tau. In timp ce il scrii, iti conturezi conceptul de afacere, iti dai seama care sunt pasii pe care trebuie sa ii implementezi si care sunt eventualele probleme ce pot aparea. Daca nu stii sa iti scrii singur planul de afaceri, apeleaza la un profesionist. Nu sari peste acest pas important.

3. Cerceteaza piata

Poate ideea ta de afacere ar un avea succes imens daca ar fi implementata in alt oras sau alta tara. De aceea, trebuie sa cunosti piata foarte bine inainte sa iti deschizi afacerea. Aici nu e vorba numai de potentialii clienti, ci si de produsele sau serviciile pe care vrei sa le oferi. Asigura-te ca ceea ce vinzi va fi cumparat, astfel incat afacerea ta sa aiba succes.

4. Creeaza-ti o echipa profesionista

Ca antreprenor, nu le poti face singur pe toate. Apeleaza la specialisti in domeniu (financiar, vanzari, comunicare etc.) si invata cum sa delegi sarcinile astfel incat echipa ta sa lucreze eficient. Creeaza un mediu de lucru prietenos si trateaza-ti angajatii cu respect. Motiveaza-i sa lucreze nu numai pentru beneficiile financiare, ci si din placere.

5. Gaseste-ti un mentor sau un partener cu experienta

La inceput de drum, este important sa ai parte de suport din partea unei persoane cu experienta in domeniul antreprenorial. De aceea, un mentor sau un partener cresc sansele de succes ale unei afaceri noi. In plus, nu vei avea profit de la inceput, asa ca e important sa te poti baza pe suportul financiar al unui afiliat.

„Munca pe care o faci va ocupa o mare parte din viata ta, iar singurul mod prin care sa te simti cu adevarat satisfacut este sa faci ceea ce crezi tu ca e o munca extraordinara si sa iubesti ceea ce faci.” — Steve Jobs

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *