Cum iti protejezi tenul in sezonul estival

Vara, trebuie sa acorzi o atentie speciala ingrijirii tenului deoarece exista multi factori care grabesc procesul de imbatranire a pielii. Expunerea la razele ultraviolete este principala cauza a accentuarii ridurilor, aparitiei petelor sau agravarii unor probleme dermatologice ca acneea sau dermatita. Clorul din piscina, apa sarata din mare, folosirea produselor gresite de ingrijire, umiditatea sau vantul – toate iti afecteaza aspectul tenului.

Citeste cele 5 reguli obligatorii pe care trebuie sa le respecti daca vrei sa iti protejezi frumusetea tenului in sezonul estival.

dreamstime_m_369714141. Foloseste produse cu factor de protectie solara ridicat

Chiar daca mergi o plimbare scurta in parc sau petreci cateva ore pe plaja, nu uita sa iti protejezi tenul de soare. Razele UVA imbatranesc pielea prematur, iar cele UVB provoaca arsuri. Ai grija atunci cand alegi produsele cu SPF (e indicat sa fie mai mare de 25) deoarece unele nu protejeaza decat impotriva razelor UVB.

Alege o lotiune speciala sau un fond de ten cu SPF. Un efect de bariera impotriva razelor solare il au si antioxidantii (vitamina C, E).

2. Exfoliaza tenul in fiecare saptamana

Vara, productia de sebum este accelerata de temperaturile ridicate. Porii se pot bloca, tenul se ingrasa, apar punctele negre si acneea. Daca vrei sa previi aspectul inestetic al tenului, atunci trebuie sa il exfoliezi regulat (la 3-4 zile).

Alege o exfoliere blanda, care sa ajute la regenerarea celulara si care sa iti lase pielea fina si catifelata, pregatita pentru o hidratare in profunzime. Poti folosi produse cosmetice speciale sau iti poti prepara propriul scrub din miere si zahar sau zat de cafea si ulei de cocos.

3. Hidrateaza-te mai mult

O piele care isi pastreaza supletea si elasticitatea este o piele hidratata, iar hidratarea corecta se realizeaza din interior spre exterior. Asa ca, bea minim 2 litri de apa pe zi.

Profita de beneficiile pe care ti le aduce natura si consuma pepene rosu, o gustare delicioasa care te va hidrata si revigora. In rutina de ingrijire, foloseste o crema sau un ser hidratant. Alege produsele cu texturi light, care nu iti incarca porii si se absorb rapid in piele.

shutterstock_924669644. Schimba produsele de make-up

Uita de fondul de ten cu acoperire mare, de pudra in exces sau de fardurile lichide! E timpul sa folosesti un fond de ten aerat, care iti lasa porii sa respire. Pentru un look cat mai natural, foloseste un BB Cream sau CC Cream – poti obtine un efect light si prin aplicarea unui singur strat de pudra matifianta.

Vara, machiaza-te cat mai putin: pune-ti ochii in evidenta si aplica pe gene 1-2 straturi de mascara, aplica un fard de obraz in culori deschise si coloreaza-ti buzele cu un ruj sau luciu de buze.

5. Schimba-ti dieta si tenul iti va multumi

Consuma cat mai multe fructe si legume de sezon, bogate in vitamine si minerale care iti hranesc pielea din interior si o ajuta sa isi pastreze tineretea. Stiai ca alimentele bogate in vitamina A ca morcovii, pepenele rosu si spanacul incetinesc productia de sebum?

De asemenea, alimentele cu un continut ridicat de antioxidanti iti protejeaza pielea de actiunea razelor ultraviolete. Consuma ananas, kiwi, fructe de padure, ardei gras, verdeturi si sfecla rosie. Evita alimentele iuti si condimentele care te fac sa transpiri.

Protejeaza-ti tenul impotriva razelor UVA si UVB cu Emulsia pentru protectie solara cu ulei de argan BIO Kräuter®, SPF 25, care te ajuta sa previi imbatranirea prematura a tenului.

Nu uita de pielea sensibila a buzelor si ofera-i ingrijirea de care are nevoie cu Balsamul de buze protector cu galbenele BIO Kräuter®, cu efect calmant si hidratant, care diminueaza iritatiile si reda buzelor aspectul natural.

Inlocuieste cremele grase cu Biotissima® Face Serum cu Pentavitin®, un ingredient premiat international care hidrateaza in profunzime si mentine umiditatea in piele.

Tu cum iti protejezi tenul de actiunea razelor UV?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *