TOP 5 mituri despre diete si sport

Atunci cand vine vorba despre diete si sport, iti trec imediat prin minte tot felul de restrictii si reguli greu de respectat. Nu manca nimic dupa ora 7 seara, calculeaza caloriile la fiecare masa, forteaza-te si da tot ce poti la sala… Dintre atat de multe informatii, de unde stim ce e mit si ce e realitate?

Afla din articolul urmator care este topul celor mai populare mituri despre diete si sport si invata cum sa duci un stil de viata sanatos.

pexels-photo-2099681. Numai daca mergi zilnic la sala vei avea rezultate

Nimic mai fals! Intr-adevar, nu vei avea rezultatele asteptate daca mergi la sala o data pe saptamana, dar nu este indicat nici sa depui efort in fiecare zi. Fa-ti antrenamentele cu 2 zile de pauza intre ele.

Nu este bine sa iti suprasoliciti muschii, ci din contra – ei au nevoie de odihna pentru a se reface si a creste in masa. Stiai ca perioada de recuperare dupa antrenamentul cu greutati este la fel de importanta ca antrenamentul in sine deoarece atunci se petrece cresterea masei musculare?

2. Trebuie sa te suprasoliciti la antrenamente

Fals! Ca sa obtii cele mai bune rezultate, trebuie sa te antrenezi pe zile, pe grupe de muschi si sa alternezi intensitatea antrenamentelor. Nu da 150% din tine, pentru ca risti sa faci febra musculara si sa sari peste antrenamente sau mai grav – te poti accidenta.

3. Poti manca orice daca faci sport

Gresit! Daca ai un stil de viata activ, metabolismul tau este accelerat si arzi mai multe calorii. Insa, acest lucru nu inseamna ca poti manca tot ce vrei la orice ora din zi sau din noapte.

Stiai ca sportul nu reprezinta decat un procent de 30% dintr-un stil de viata sanatos? Planifica-ti alimentatia, asigura-te ca obtii toti nutrientii necesari si consuma 3 mese principale si 2 gustari sanatoase pe zi (shake proteic sau batoane energizante).

4. Daca mananci seara te ingrasi

Ora la care iei cina depinde de mai multi factori, printre care: programul tau de activitate din timpul zilei, efortul pe care il depui si orele de somn de care ai nevoie. Regula este sa nu mananci cu 3 ore inainte de culcare. Asa ca, daca de obicei te bagi in pat la ora 23, incearca sa iei cina nu mai tarziu de ora 20. O alta regula importanta – mananca putin si des!

5. Nu ai rezultate fara motivatie

Motivatia este o parte importanta dintr-o viata activa si sanatoasa. Cu toate acestea, sunt zile in care nu vrei sa te dai jos din pat sa faci miscare sau in care ai pofta de ceva dulce la miezul noptii.

Motivatia te ajuta sa mergi mai departe si sa dai tot ce ai mai bun, dar este o stare de moment care apare si dispare in functie de dispozitia ta. De aceea, prioritizarea este mai importanta. Decide ce vrei sa faci – fie ca mananci ceva sanatos sau te ridici din pat si mergi la sala – totul depinde de tine si de deciziile pe care le iei.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *