Ingrijirea parului gras in 5 pasi simpli

Ai un par dificil de aranjat si care se ingrasa la cateva ore dupa ce il speli? Glandele sebacee de la nivelul scalpului secreta sebum, o substanta naturala care protejeaza firul de par si previne ruperea si uscarea lui. In cazul in care sebumul este produs in exces, parul se ingrasa si poate aparea matreata.

Urmeaza sfaturile noastre si schimba-ti rutina de ingrijire, iar parul tau isi va recapata frumusetea si stralucirea.

pexels-photo-206296Cauzele productiei excesive de sebum

Daca parul gras iti da batai de cap, atunci cauzele pot fi: predispozitia genetica, schimbarile hormonale, o alimentatie nesanatoasa (bogata in grasimi, din care nu iti iei nutrientii necesari bunei functionari a organismului), anumite medicamente, stresul, folosirea vopselelor de par chimice sau ingrijirea necorespunzatoare a parului.

1. Spala-te corect pe par

Stiai ca apa fierbinte accelereaza productia de sebum si favorizeaza ingrasarea parului? Atunci cand te speli pe cap, foloseste apa calda. Alterneaza jeturile de apa calda/calduta cu apa rece. Foloseste miscari circulare si nu lasa samponul sa actioneze mult timp la radacini. Limpezeste parul pana cand elimini orice urma de murdarie, sampon sau balsam.

Nu freca scalpul foarte tare atunci cand te samponezi. Nu este indicat sa te speli de doua ori deoarece a doua samponare poate avea efect de descuamare a scalpului. Nu freca parul cu prosopul atunci cand iesi din dus si nu folosi uscatorul de par la treapta cea mai puternica.

2. Foloseste samponul si balsamul potrivite

Utilizeaza un sampon special pentru parul gras, care are putere mare de absorbtie a sebumului si impuritatilor. Cele mai potrivite sunt cele pe baza de plante, care contin menta, rozmarin, musetel, urzica sau citrice. Evita-le pe cele care contin uleiuri, lanolina sau silicon.

In situatii de urgenta, poti folosi samponul uscat. Dar nu face din asta un obicei! Aplica balsamul de la jumatatea lungimii firelor de par pana la varfuri pentru a evita incarcarea si ingrasarea excesiva.

gggggggggg3. Incearca tratamentele naturiste

Natura iti ofera oricand solutii la indemana pentru problemele tale. Imbunatateste aspectul parului cu ajutorul lamailor. Amesteca zeama de la o lamaie cu o cana de apa calduta si clateste-ti parul, insistand asupra scalpului.

Otetul de mere este un alt aliat al parului frumos si sanatos, fiind un excelent degresant natural si astringent. Combina o parte de otet cu doua parti de apa calduta. Aplica amestecul pe lungimea parului, lasa-l sa actioneze 10-15 minute, apoi clateste bine. Repeta procesul o data pe saptamana.

4. Spala-ti parul cat mai rar

In mod normal, persoanele care sufera de aceasta problema se spala pe par aproape zilnic. Desi pare imposibil, incearca sa te speli pe par o data la 3-4 zile. Cu cat indepartezi mai des (prin spalare) uleiul secretat de glandele sebacee, cu atat parul tau se va ingrasa mai repede. In loc sa rezolvi problema, parul tau va deveni mai gras si lipsit de vitalitate.

5. Nu te pieptana foarte des

Cu cat te piepteni mai des, cu atat vei stimula glandele sebacee care vor produce o cantitate mai mare de sebum. Foloseste un piaptan cu peri rari si dinti rotunzi pentru a nu agresa parul si scalpul. Evita periile de coafat sau cele rotative care vor inrautati aspectul parului.

Samponul degresant cu urzica BIO Kräuter® impiedica ingrasarea firului de par, normalizeaza functia glandelor sebacee, are efect antiseptic si tonifiant asupra scalpului. Continutul bogat in ingrediente BIO cum ar fi urzica, roinita, menta si lamaita curata delicat parul si ii confera acestuia ingrijirea optima de care are nevoie.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *