Simptome ca esti deshidratata

Daca vrei sa fii sanatoasa, este esential sa bei suficienta apa pe zi. O hidratare corespunzatoare ne ofera energie, vitalitate si ne tine departe de multe afectiuni. Desi cantitatea necesara fiecaruia dintre noi variaza, specialistii recomanda consumul a 8 pahare cu apa pe zi. Mai ales in lunile calde, nu uita sa te hidratezi corect si sa te mentii sanatoasa.

dreamstime_m_32449750Cata apa trebuie sa bei in fiecare zi?

Cantitatea de apa recomandata se stabileste in functie de rata metabolica, temperatura ambientala, stil de viata (activ sau sedentar), greutate si alti factori. Exista studii care au concluzionat ca fiecare persoana are nevoie de cate 35 ml apa/ kg corp. Asa ca, daca ai o greutate de 60 kg, atunci trebuie sa bei 2.1 L apa pe zi.

Daca bei apa numai cand iti este sete, inseamna ca deja esti deshidratat. Fa-ti un obicei din a bea cate un pahar cu apa o data la 2 ore. Incepe-ti dimineata cu un pahar cu apa calda si lamaie, care iti pune organismul in miscare si iti da energie. Daca ti se intampla sa uiti sa bei apa, seteaza-ti alarma la telefon sau foloseste o aplicatie special dedicata acestui lucru.

Care sunt simptomele deshidratarii

Printre cele mai comune simptome ale deshidratarii se numara: pielea uscata, terna si lipsita de stralucire, gura uscata, crampe musculare, cantitate mica de urina si urina inchisa la culoare, dureri de cap, ameteli, tahicardie, irascibilitate, stare de nervozitate,  indigestie.

In cazuri mai grave, consumul insuficient de apa duce la: lipsa energiei, apatie, senzatie de oboseala si epuizare. O persoana deshidratata constant este predispusa la afectiuni ale rinichilor ca dezvoltarea nisipului sau aparitia pietrelor la rinichi, precum si a infectiilor urinare.

In plus, pot aparea probleme digestive ca balonare, dureri de stomac, constipatie sau chiar ulcer. O cantitate insuficienta de apa poate duce si la retinerea apei in tesuturi (retentia de apa) si acumularea kilogramelor in plus.

Tu cata apa bei zilnic?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *