7 modalitati de detoxifiere zilnica

Stii ca trebuie sa tii cate o cura de detoxifiere de 1-2 pe an pentru a-ti restarta organismul. De cele mai multe ori, perioada de detox este un chin pentru ca inseamna abtinerea de la multe placeri nevinovate ca un desert la o ora tarzie.

Secretul unui corp armonios si al unei stari de bine este o alimentatie sanatoasa si miscarea fizica regulata. Pentru asta, urmeaza sfaturile de mai jos si vezi care sunt cele 7 modalitati prin care iti detoxifiezi corpul zilnic.

shutterstock_1832783871. Bea multa apa (cu lamaie)

Daca vrei ca organismul tau sa functioneze in parametri optimi, atunci trebuie sa il mentii hidratat, mai ales in lunile calde de vara. În medie, trebuie sa consumi 8 pahare cu apa pe zi. Evita deshidratarea, care te face sa te simti obosit, apatic si iti da dureri de cap. Pentru un efect mai bun, bea in fiecare dimineata un pahar cu apa calduta si lamaie.

2. Consuma verdeturi proaspete si alimente alcaline

Patrunjelul, stevia, leurda, urzicile, dreamstime_m_50655630spanacul, salata verde si alte verdeturi specifice sezonului iti curata sangele, ficatul si rinichii de substantele toxice si oxigeneaza celulele.

Include in dieta si sfecla, usturoi, papadie, grapefruit, lamai, lime, legume crucifere, ardei, spirulina, chlorella sau iarba de grau. Vegan – Green Smoothie Meal Balance® – Vitaminizare iti aduce toate aceste beneficii intr-o singura portie delicioasa de smoothie realizat cu apa/ lapte, legumele/ fructele preferate si o portie de pudra bogata in clorofila, vitamine si minerale.

3. Fa miscare

Sau mai bine spus, transpira! Transpiratia este un proces normal prin care corpul elimina toxinele acumulate din alimentatie si mediul inconjurator. Mergi la sala sau la sauna, iesi seara la alergat, apuca-te de un sport – gaseste o activitate care iti face placere si pe care sa o practici in mod constant. Invata sa faci din sport un stil de viata!

4. Maseaza si exfoliaza-ti pielea

Masajul ajuta la stimularea sistemului limfatic si a circulatiei sangelui, ceea ce inseamna accelerarea eliminarii toxinelor din organism prin piele. Inainte de dus, foloseste o perie din par natural si un scrub (din zat de cafea) cu care sa iti exfoliezi tot corpul, prin micari realizate de jos in sus (de la picioare spre cap). Ofera-ti un moment de relaxare si mergi la masaj. Vei vedea ca iti va da o stare de bine si de relaxare.

shutterstock_4184427825. Fa o baie detoxifianta

Baia poate fi momentul tau de relaxare, dar si de detoxifiere. Adauga in apa de baie ingrediente care ajuta corpul sa elimine toxinele: bicarbonat de sodiu, sare de baie din Marea Moarta sau de Himalaya, argila, carbune activ sau cateva picaturi de uleiuri esentiale.

6. Alterneaza apa calda cu cea rece

Acest procedeu se numeste hidroterapie, adica terapia cu apa. Faptul ca alternezi jeturile de apa calda cu cele cu apa rece atunci cand faci dus, te ajuta sa iti stimulezi sistemul circulator. Acest lucru duce la scaderea inflamatiei si eliminarea mai rapida a toxinelor si ajuta in caz de retentie de apa si celulita.

7. Ai grija ce mananci

Degeaba urmezi sfaturile de mai sus daca nu acorzi o atentie deosebita alimentatiei. Elimina sau limiteaza pe cat posibil consumul de zahar, cafea, alcool, alimente procesate, grasimi nesanatoase si prajeli. Mananca sanatos, consuma fructe, legume si verdeturi proaspete, carne slaba sau peste (provenit din surse sigure).

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *