Remedii naturale pentru buzele crapate

Problema buzelor crapate iti poate da multe batai de cap daca nu stii cum sa o rezolvi. Aspectul inestetic al buzelor sta in calea unui look perfect si al unui machiaj impecabil. In primul rand, trebuie sa ne dam seama care este cauza si sa o rezolvam. Pentru asta, remediile naturiste sunt cele mai la indemana si eficiente. Afla cum sa-ti protejezi pielea sensibila a buzelor, mai ales vara, cand esti expusa razelor UV.

pexels-photoDe ce ai buzele mereu crapate?

Esti deshidratata

Daca nu bei suficiente lichide pe zi, pielea ta va avea de suferit si isi va pierde frumusetea. Buzele uscate sunt o modalitate prin care organismul iti spune ca are nevoie de hidratare. Asa ca, nu uita sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi.

Iti umezesti buzele cu saliva

Este un obicei care favorizeaza aparitia ranilor si iti usuca buzele. Atunci cand faci efort (mergi la sala, alergi in parc), incearca sa nu respiri pe gura, ci pe nas. Daca vrei sa iti controlezi respiratia mai bine, inspira pe nas si expira pe gura.

Alte cauze ale buzelor crapate: olosirea balsamurilor sau rujurilor cu factori alergeni (parfum, parabeni), lipsa protectiei impotriva actiunii razelor ultraviolete UVA si UVB sau apa de gura (contine alcool care poate ataca pielea sensibila).

Remedii naturale pentru tratarea buzelor uscate si crapate

Crema de galbenele

Hidrateaza, calmeaza pielea crapata si uscata. Foloseste crema de galbenele ori de cate ori simti ca ai buzele uscate. Incearca balsamul de buze protector, cu galbenele BIO Kräuter®: reda buzelor aspectul natural, are o textura cremoasa si un miros placut. Uleiurile de ricin si masline protejeaza buzele impotriva factorilor poluanti din mediu si le mentin hidratate pe tot parcursul zilei.

honey-sweet-syrup-organicMierea – cel mai bun remediu natural

Aplica pe buze de 2-3 ori pe saptamana un amestec din miere, ulei de masline si putin zahar. Lasa sa actioneze 15-20 de minute, apoi clateste cu apa calduta. Mierea este un bun agent hidratant, care patrunde in profunzime si regenereaza pielea uscata a buzelor.

Exfoliere cu sare si ulei de cocos

Amesteca putin zahar alb (nu foarte fin) cu ulei de cocos. Exfoliaza-ti buzele prin miscari blande, circulare timp de 2 minute, apoi clateste cu apa calduta si aplica un balsam hranitor. Buzele au nevoie de exfoliere de 1-2 ori pe saptamana pentru ca pielea sa se poata regenera.

Untul de shea

Este un miracol al naturii, cu proprietati hidratante puternice. Este ideal pentru repararea buzelor crapate pentru ca le reda aspectul natural. Incearca untul de Shea Kräuter® pentru stimularea regenerarii tesuturilor, care catifeleaza chiar si pielea descuamata si foarte uscata, careia ii reda elasticitatea. In plus, contine SPF natural, care protejeaza pielea sensibila a buzelor de efectele daunatoare ale razelor ultraviolete. 

Tu cum ai grija de buzele tale?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *