Mananci prea mult? Schimba asta acum

Daca placerea ta nevinovata este sa mananci ceva dulce chiar daca te-ai saturat la masa sau nu concepi sa te uiti la film fara sa ai langa tine punga cu chipsuri sau popcorn, inseamna ca mananci mai mult decat e necesar. Nutritionistii spun ca, pentru a fi sanatosi, nu trebuie sa mancam niciodata pana ne saturam si sa nu ne fortam sa terminam tot din farfurie. Chiar daca esti o gurmanda innascuta, incearca sa iti impui niste reguli alimentare.

dreamstime_m_16582773Ce se intampla atunci cand mananci prea mult

Mancarea in exces ne afecteaza atat sanatatea, cat si starea de bine si aspectul fizic. Atunci cand mananci prea mult, fie ca este vorba despre gustari nesanatoase sau simplul fapt ca am exagerat cu un fel de mancare, apar o serie de simptome imediate si neplacute ca:

  • balonare
  • indigestie
  • dureri abdominale
  • arsuri stomacale

Pe termen lung, un astfel de comportament alimentar duce la cresterea in greutate, aparitia celulitei si a grasimii inestetice (mai ales la nivelul abdomenului si coapselor). In plus, nivelul de colesterol rau si trigliceride poate creste.

Daca mananci multe dulciuri, poti dezvolta diabet, iar daca esti fan fast-food si prajeli, sanatatea ta cu siguranta va avea de suferit. Invata cum previi poftele alimentare si cum sa iti ajuti digestia.

Ce sa faci pentru a evita mancatul in exces

Mananca variat la fiecare masa

Incearca sa iti planifici fiecare masa astfel incat sa ai o cantitate echilibrata de nutrienti – proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine, minerale si antioxidanti. Daca mananci cat mai multe alimente variate si in diferite combinatii gustoase, sansele sa mananci ceva intre mese vor scadea.

Gandeste-te inainte ce vei manca a doua zi

Daca vrei sa te asiguri ca nu mananci prea mult, atunci planifica-ti mesele din timp. Incearca sa mananci cat mai mult acasa si sa eviti sa comanzi tot felul de cine nesanatoase. Atunci cand iei masa in oras, uita-te pe meniul localului de acasa si decide ce vei manca inainte sa ajungi acolo.

Portii mici si dese, secretul unei siluete de invidiat

Daca vrei sa fii sanatoasa, consuma 3 mese principale si 2 gustari pe zi. Nu manca de plictiseala si incearca sa nu cazi prada poftelor alimentare. Stiai ca foamea reala apare la un interval de 4-5 ore dupa ultima masa? Daca vrei sa mananci ceva intre mese, alege gustari satioase ca: nuci, seminte, fructe sau batoane.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *