Reconecteaza-te cu copilul din tine si zambeste

De multe ori, suntem acaparati de grijile de zi cu zi si uitam complet de copilul din noi. Copilaria este cea mai frumoasa perioada a vietii noastre, in care nu am avut alte preocupari in afara de joaca si petrecut timpul alaturi de familie si prieteni. Nu stiam ce inseamna facturi, salariu, stres sau oboseala.

Nu-i asa ca ai vrea sa fii din nou copil? Reconecteaza-te cu copilul din tine si invata din nou cum e sa te bucuri de frumusetile copilariei in viata de adult.

pexels-photo-341520Nu inceta sa fii curios si creativ

Cand eram copii, petreceam ore in sir punand intrebari si dorind sa aflam cat mai multe lucruri. Fiind curiosi, ne implicam in activitati, invatam, experimentam. De ce sa renuntam la asta daca suntem adulti?

Curiozitatea te ajuta sa iesi din zona de confort si sa iti descoperi hobby-uri si pasiuni noi. Fii creativ! Lasa-ti imaginatia sa zburde si creeaza toata viata – un om implicat in activitati creative (pictura, desen, scris, dans etc.) e mai fericit si echilibrat.

Fii prezent si bucura-te de fiecare moment

Copiii se bucura de orice lucru – de o jucarie noua, de prajitura preferata, atunci cand vad un fluture frumos colorat, cand ies la plimbare in parc, adora  momentele in care se joaca cu prietenii, le place sa stea ploaie si se binedispun cand vad zambetul mamei. Tu cand te-ai bucurat ultima oara de un lucru marunt?

pexels-photoNu lasa viata de adult sa ascunda copilul din tine. Bucura-te de fiecare moment, chiar daca ti se pare nesemnificativ. Petrece timp alaturi de cei dragi, zambeste, joaca-te, inchide ochii si asculta muzica preferata si bucura-te de o ploaie de vara. Fii fericit, fii cateodata copil!

Deconecteaza-te de la stresul cotidian

Crezi ca e imposibil? Gresesti! Aminteste-ti de zilele copilariei in care nu erai conectat permanent la smartphone sau laptop, in care te bucurai de moment si radeai cu gura pana la urechi. Ofera-ti un moment de relaxare: inchide telefonul, uita de TV sau laptop si fa ceva bine pentru tine. Iesi la plimbare in aer liber, citeste cartea preferata, petrece timp cu familia, fa miscare sau joaca-te un joc cu prietenii.

Tu ce faci azi ca sa te binedispui?

Copilaria e o stare fara varsta, ea tine de infinit, este singura felie care topeste intregul Univers inconjurator. Petre Salcudeanu

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *