Cum scapi de calcaiele crapate

Afara e cald, e vremea pentru rochii si sandale – dar ce faci daca picioarele tale nu sunt in cea mai buna forma? Daca nu ai grija de ele, calcaiele se pot crapa foarte usor. Mai mult, incaltamintea incomoda iti poate provoca bataturi dureroase si inestetice. Scapa acum de probleme si reda-le frumusetea picioarelor tale. Sunt trei pasi esentiali in refacerea pielii picioarelor: exfoliere, hidratare si mentinere.

wood-feet-summer-dressIndeparteaza surplusul de piele

Degeaba folosesti o multime de creme hidratante daca nu iti exfoliezi pielea inainte. Stai cu picioarele in apa calda (nu fierbinte) 20-30 minute. Adauga in apa putina lotiune antibacteriana pentru picioare, cu plante BIO Kräuter®. Este un tonic excelent, care inmoaie pielea aspra a calcaielor si bataturile. Ofera o senzatie placuta de racorire si grabeste procesul de regenerare a pielii.

Foloseste piatra ponce sau pila pentru picioare si indeparteaza excesul de piele. Pentru un efect mai bun, prepara un amestec din zahar tos sau zat de cafea si putina miere. Aplica pe picioare si maseaza usor. Clateste picioarele cu apa calda si sterge-le cu un prosop din bumbac. Aplica imediat o crema emolienta. Repeta procesul de 2-3 ori pe saptamana.

woman-legs-relaxation-beautyAplica zilnic o crema hidratanta

Cel mai bun moment in care sa aplici crema hidratanta este imediat dupa exfoliere, pentru ca atunci se absoarbe cel mai bine si ajunge mai adanc in straturile pielii. Totusi, nu uita ca hidratarea este un pas peste care nu trebuie sa sarim niciodata, fie ca este vorba de ten, corp sau calcaie.

Foloseste crema de picioare pentru mentinerea umiditatii pielii, cu uree si plante BIO Kräuter®. Special creata pentru pielea foarte uscata, crapata, cu tendinte de ingrosare si inflamare, te ajuta sa scapi de bataturi, de mirosurile neplacute si de transpiratia in exces. Se maseaza picioarele seara, inainte de culcare.

Alte remedii naturale:

  • aplica in fiecare seara ulei de masline si ia-ti in picioare o pereche de sosete din bumbac pentru ca uleiul sa se absoarba eficient
  • untul de shea este perfect pentru ingrijirea pielii uscate, are efect hidratant si regenerant
  • uleiul de argan este ideal pentru pielea uscata, descuamata si crapata.

Mentine-ti picioarele frumoase

Poarta incaltaminte comoda, exfoliaza-ti picioarele macar o data pe saptamana si nu uita sa le hidratezi in fiecare seara. Acum esti gata sa te bucuri de picioarele tale frumoase, hidratate, fara bataturi sau piele crapata!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *