Cum sa devii cea mai buna versiune a ta

Cu totii ne dorim sa ne atingem potentialul maxim si sa devenim cea mai buna versiune a noastra. Dezvoltarea ta ca persoana, atat pe plan profesional, cat si personal, se realizeaza in timp, in urma experientelor prin care ai trecut. Ca sa fii multumit de persoana ta trebuie sa inveti sa ai incredere in tine, sa te accepti asa cum esti si sa nu renunti niciodata sa lupti pentru ceea ce iti doresti.

pexels-photo-103127Iubeste-te pe tine insuti

Accepta-ti defectele si pune-ti in valoare calitatile. Nu te lasa intimidat de parerea celorlalti si scapa de influentele negative din viata ta. O persoana fericita se accepta asa cum e. In caz contrar, apar frustrarile, incapacitatea de adaptare in societate sau chiar starile depresive.

Stabileste-te scopuri si obiective

Sa presupunem ca unul dintre obiectivele tale pe termen lung este sa ai un job stabil din care sa castigi multi bani. Intreaba-te care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi (scopurile) ca sa ajungi unde iti doresti (obiectivul). Nu te lasa batut – chiar daca esuezi, incearca din nou si din nou pana cand reusesti.

Nu iti fie teama sa incerci lucruri noi

Zona de confort nu e doar un mit. Iti e frica de inaltimi? Infrunta-ti teama si mergi la bungee jumping. Cu pasi mici vei reusi sa te schimbi in bine, iar cand va veni momentul sa iei o decizie importanta, vei fi in stare sa spui DA si sa faci o schimbare in bine. Vrei sa iti deschizi o afacere? Creeaza-ti un plan si fa pasul cel mare!

shutterstock_105910181-1024x871Fa ceea ce iti place!

Inconjoara-te de oameni cu care iti face placere sa petreci timpul, nu te complace la un job care iti aduce  numai insatisfactii, implica-te in viata comuntatii din care faci parte si ofera altora timpul si ajutorul tau. Nu te lasa prins in situatii care te incomodeaza! Ai curajul sa spui NU si fa numai ceea ce iti aduce beneficii (spirituale sau materiale).

Tu esti cel care alege

Aleg sa ma uit la televizor sau sa citesc o carte? Ies in oras cu prietenii sau imi vizitez parintii? Raman la jobul care nu imi place, dar care se plateste bine sau imi deschid afacerea la care visez de ani de zile? Nu lasa pe nimeni sa ia decizii in locul tau. Este viata ta, deci tu esti cel care trebuie sa ia deciziile.

Nu mai cauta scuze

De multe ori, ne plangem ca nu avem timp sa facem ceea ce ne place. Gresit! De ce altii pot, dar tu nu? Ziua are 24 de ore pentru fiecare. Diferenta este ca ei stiu sa isi gestioneze timpul si au invatat sa se puna pe primul loc. Nu se complac in situatii in care nu vor sa se afle si iau atitudine. Uita de scuze si spune: Pot sa fac asta! O sa fac asta!

Traieste in prezent, renunta la autocritica, nu iti fie teama de esec, dar nici de succes, nu ii judeca pe ceilalti si nu iti mai amana fericirea. Incepe sa fii cea mai buna versiune a ta incepand de acum si bucura-te de viata in fiecare zi!

Tu ce faci pentru fericirea ta?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *