Ce se ascunde in spatele poftelor alimentare

Oricat de multe dulciuri ai manca, tot nu te saturi? Ti se face dintr-odata pofta de ceva sarat? Trebuie sa stii ca poftele alimentare pot ascunde deficiente mari de nutrienti, iar daca nu le iei in serios pot cauza dezechilibre grave in organism. Afla ce trebuie sa faci ca sa scapi de poftele alimentare si ce carente de vitamine sau minerale indica fiecare.

pexels-photo(1)Ciocolata

Tuturor ne place ciocolata. Dar stiai ca pofta permanenta indica de cele mai multe ori o carenta de magneziu? Alte simptome sunt durerile de cap, senzatia de ameteala si lipsa energiei. Ce sa faci? Limiteaza consumul de ciocolata si alege alternative sanatoase ca: nuci, struguri, banane, seminte, pere sau ciocolata neagra cu continut de min. 70% cacao.

Zaharuri

Consumul de alimente dulci, fie ca e vorba de o prajitura, produse de patiserie, miere sau chiar zahar poate sugera carente de: crom, fosfor sau sulf. Ce sa faci? Trebuie sa introduci in dieta cat mai multe alimente sanatoase ca: broccoli, struguri, peste gras, oua, cereale integrale, nuci si seminte, afine, merisoare, ridichi si varza.

dreamstime_m_31114163Carbohidrati

Nu concepi o masa fara paine? Pastele si preparatele din aluat au devenit vedetele bucatariei tale? Pofta de carbohidrati „rai” din paine, paste si orez indica lipsa azotului din organism.

Suplimenteaza aportul de azot prin alimentatie si consuma seminte de chia, nuci, fasole rosie si peste gras (ton, somon, hering, macrou).

Grasimi

Fie ca e vorba de ulei vegetal sau de carnea grasa (mai ales cea de porc), pofta de alimente prajite in mult ulei sau pline de grasimi poate inseamna ca nu ai destul calciu in organism. Consuma legume verzi (broccoli, kale, spanac), produse lactate ecologice (branza grasa), seminte (chia, susan) si migdale.

Sare

Daca iti place sa mananci foarte sarat inseamna ca ai o lipsa de minerale in organism, mai exact de calciu, potasiu si siliciu. Ce trebuie sa faci? Mananca linte, nuci, caju, lapte si branza de capra, peste gras si seminte.

Cum scapi de poftele alimentare?

Raspunsul este simplu: trebuie sa ai o dieta variata si echilibrata care sa ii ofere organismului toti nutrientii de care are nevoie. Pana reusesti sa iti implementezi planul si sa duci un stil de viata sanatos, incearca urmatoarele lucruri:

  • atunci cand ti se face pofta, bea un pahar cu apa
  • mananca 3 mese principale si 2 gustari pe zi
  • e o simpla pofta sau vrei sa mananci din cauza stresului sau plictiselii? Citeste mai multe sfaturi utile AICI.

Fii sanatos cu Kräuter® Magic SuperFood, un amestec de plante, aminoacizi, enzime, uleiuri si bioflavonoide care iti ofera necesarul zilnic de energie si vitaminizare. Contine 37 nutrienti intr-o singura tableta ce suplimenteaza aportul zilnic necesar de proteine, minerale (fosfor, calciu, cupru, fier, magneziu, potasiu, sodiu, zinc), fibre alimentare, vitamine (A, B, C, D, E, K) si acizi grasi Omega 3, 6, 9.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *