Avantajele si dezavantajele bronzului natural

Abia astepti sa te deconectezi de la rutina zilnica si sa te bucuri din plin de zilele cu soare?  Daca vrei sa te intorci din vacanta cu un bronz de invidiat, urmeaza sfaturile noastre si asigura-te ca obtii un bronz uniform, intr-un mod sanatos. Soarele poate avea efecte negative asupra pielii tale daca nu stii cum sa te protejezi. Razele UV pot cauza arsuri solare si imbatranesc prematur pielea.

dreamstime_m_12941695Lasa soarele sa iti rasfete pielea!

Regula numarul 1 pe care trebuie sa o respecti atunci cand te expui direct la soare este sa folosesti o lotiune cu factor de protectie solara. Regula nu e valabila numai vara, cand te duci la mare, ci tot timpul anului. Alege un produs potrivit tipului tau de piele, care sa te protejeze eficient. Nu uita sa reaplici crema o data la 2 ore si de fiecare data cand iesi din apa.

Daca vrei sa pleci din concediu cu un bronz de invidiat, atunci trebuie sa te pregatesti inainte. Exfoliaza-ti pielea cu cateva zile (chiar o saptamana) inainte sa te expui la soare. Nu face acest pas cu o zi inainte deoarece iti sensibilizezi pielea si pot aparea arsuri solare.

shutterstock_100980634(1)Nu exagera cu expunerea la soare

Nu sta la soare mai mult de 30 de minute in prima zi, chiar daca intregul proces va dura putin mai mult. Dar iti doresti un bronz frumos si sanatos, nu? Gandeste-te ca pentru pielea ta, o expunere directa si indelungata la soara, fara sa folosesti creme cu SPF, este ca un soc care are numai efecte negative.

Dupa ce ai incheiat sesiunea de bronzat, aplica un spray hidratant cu aloe vera. Fa un dus cu apa calduta si indeparteaza excesul de crema sau nisip cu miscari blande. Foloseste o lotiune hidratanta pe baza de ulei de argan sau unt de shea.

 

Alte sfaturi utile! Evita expunerea la soare intre orele 12:00 – 16:30 si bea cel putin 2 L de apa pe zi pentru a evita deshidratarea.

Avantajele bronzului natural:
  • obtii doza zilnica recomandata de vitamina D
  • iti imbunatateste starea de spirit
  • amelioreaza aspectul vergeturilor
  • uniformizeaza aspectul pielii
Dezvantajele bronzului natural (daca nu respecti regulile de expunere directa la soare):
  • deshidratare, insolatie
  • arsuri solare, aparitia petelor pe piele
  • imbatranirea prematura a pielii
  • favorizeaza aparitia ridurilor
  • usuca si sensibilizeaza pielea

Incearca emulsiile de plaja pentru protectie solara cu ulei de argan BIO Kräuter®, SPF 25 sau SPF 50. Protejeaza impotriva radiatiilor solare tip UVA si UVB si nu contin parabeni sau parafine. Untul de Shea Kräuter® hidrateaza intens pielea, calmeaza arsurile provocate de soare; e ideal daca il aplici dupa sesiunea de bronzat. 

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *