Atinge fericirea in doar doi pasi

De ce altii pot si tu nu? Ce te opreste sa devii ziua ceea ce visezi seara? Daca tot ce faci este sa te plangi si sa nu actionezi, atunci vei ramane blocat intr-o viata in care nu poti cunoaste fericirea adevarata. Ai capacitatea si puterea sa reusesti in viata si sa fii o sursa de inspiratie pentru ceilalti.

Incepe schimbarea completa chiar de azi si atinge implinirea pe toate planurile – personal, profesional si spiritual. Cum? Simplu, in doar doi pasi!

pexels-photo-94898

1. Atragi lucrurile pe care le gandesti, asa ca alege sa ai mereu ganduri pozitive

Esti ceea ce gandesti! Atunci cand vei constientiza ca fericirea ta nu depinde atat de factorii externi, cat de modul in care te raportezi la ei, va fi momentul in care vei putea fi cu adevarat fericit. Invata sa iti controlezi gandurile, fii optimist si incearca sa gasesti intotdeauna o solutie la problemele cu care te confrunti. Gandeste-te ca orice lucru se intampla cu un scop.

Este normal sa fii suparat atunci cand nu esti multumit de jobul pe care il ai. Dar te-ai gandit ce faci ca sa schimbi situatia? Nefericirea pe care ti-o provoaca locul de munca este un semn ca trebuie sa faci o schimbare in bine, nu ca trebuie sa te complaci intr-o situatie care nu iti aduce niciun beneficiu.

Atunci cand esti stresat si nefericit, scrie pe o coala de hartie 10 lucruri care te fac fericit: poate fi vorba de zambetul copilului tau, de timpul petrecut alaturi de cei dragi, de momentele in care te joci cu animalul de companie, de o plimbare pe malul marii sau de clipele in care stai relaxat si citesti o carte. Gandeste pozitiv si vei atrage lucruri pozitive!

pexels-photo-3781482. Stabileste-ti scopuri si obiective si creeaza-ti o viziune asupra vietii

Ca sa devii cu adevarat fericit, trebuie sa stii ce iti doresti de la viata, sa te accepti asa cum esti, sa iti cunosti punctele forte si pe cele slabe. Daca ai un scop in viata (implinirea profesionala, personala si spirituala), iti va fi mult mai usor sa il atingi daca iti construiesti un plan. Obtine fericirea pas cu pas si nu lasa esecurile sa te intoarca din drum. Invata intotdeauna din greseli si gaseste puterea sa o iei de la capat.

Intreaba-te: „Ce sens vrei sa ii dai vietii tale?”, „Ce te face cu adevarat fericit?”, „Ce iubesti cel mai mult in viata?”. Acum, intreaba-te „Ce faci ca sa obtii fericirea pe care ti-o doresti?”. Daca nu traiesti in concordanta cu scopul tau in viata, inseamna ca te-ai abatut de la drum.

Renunta la jobul care iti creeaza probleme, inconjoara-te de oameni care te fac fericit si care te inspira, ofera-ti mai mult timp liber si nu mai lasa lucrurile marunte sa te afecteze.

Adu-ti aminteca fericirea nu depinde de ceea ce esti sau de ceea ce ai. Ea depinde doar de ceea ce gandesti. – Dale Carnegie

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *