Stretching – beneficii pentru sanatate

Inainte de sesiunea de antrenament – fie ca e vorba de jogging, pilates, zumba sau alta activitate fizica intensa, intotdeauna trebuie sa faci cateva minute de incalzire, urmate de stretching pentru a-ti pregati corpul. Dar stiai ca numai 10 minute de stretching pe zi iti aduc aproape la fel de multe beneficii ca un antrenament complex?

Stretchingul iti imbunatateste flexibilitatea, rezistenta la efort, mentine articulatiile si ligamentele sanatoase si scade riscul accidentarii in timpul antrenamentelor. In plus, te ajuta sa iti mentii o pozitie dreapta si iti da o stare de bine.

Te ajuta sa-ti indrepti postura

Acumularea tensiunii la nivelul muschilor spatelui te face sa stai cu umerii in fata si cu gatul plecat, iar postura ta sa semene cu un semn al intrebarii. Stretchingul te ajuta sa scapi de tensiunea din muschi, imbunatateste si corecteaza postura defectuoasa, combate durerile de spate si ajuta la alinierea corecta a vertebrelor.

Creste flexibilitatea si mobilitatea

Daca nu ai un stil de viata activ, muschii tai devin incordati si se atrofiaza in timp. Stretchingul te ajuta sa iti detensionezi muschii si sa devii mai flexibila deoarce iti intinzi ligamentele si tesutul muscular. In plus, reduci riscul aparitiei accidentarilor atunci cand depui efort fizic si iti imbunatesti conditia fizica.

Imbunatateste circulatia sanguina

In timpul exercitiilor de stretching, cantitatea de sange transportata la muschi este mai mare. Acest lucru inseamna ca muschii vor fi „hraniti” mai bine cu nutrienti, timpul de recuperare dupa antrenament va fi mai scurt si vei reduce simptomele febrei musculare.

Iti da o stare de bine

In timpul miscarii fizice, organismul elibereaza endorfine, responsabile cu indepartarea stresului si inducerea unei stari de bine. De aceea, dupa ce ti-ai terminat antrenamentul, chiar daca esti obosita, te simti mai calma si ai o stare de buna dispozitie. Cel mai bun moment in care sa faci stretching este dimineata, inainte sa iti incepi activitatile zilnice sau seara, inainte de culcare.

Nu uita! Stretchingul nu inseamna incalzirea inaintea antrenamentului. Inainte sa te apuci de stretching, alearga pe banda sau mergi pe bicicleta 10-15 minute. Alege miscarile de stretching care iti lucreaza grupele mari de muschi – spate, umeri, coapse si gambe si bucura-te de un stil de viata activ si sanatos!

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *