Papaya sau „fructul ingerilor”

Papaya este un fruct exotic cu o multime de beneficii pentru sanatatea ta. Mai este denumit „copacul vietii” sau „fructul ingerilor”. Are un gust dulce si o consistenta asemanatoare cu cea a untului. Fiecare parte a arborelui de papaya poate fi folosita, de la fructe pana la seminte si frunze. Fructul este bogat in nutrienti care te ajuta sa te mentii sanatos – vitamine esentiale, proteine, magneziu, potasiu, calciu, fier, acid folic si fosfor.

pexels-photo-286948Papaya imbunatateste digestia

Contine doua enzime numite papaina si chimopapaina care favorizeaza digestia proteinelor si scad riscul dezvoltarii bacteriilor daunatoare in intestin. Fructul si semintele de papaya sunt indicate persoanelor care sufera de indigestie, balonare sau digestie lenta. Ajuta la tratarea starilor de greata si varsaturi.

Mentine sanatatea inimii

Papaya contine o cantitate mare de fibre care ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau din sange si protejeaza vasele de sange. Ajuta la controlul ritmului cardiac si tensiunii arteriale, in timp ce previne aparitia bolilor de inima.

 

Intareste sistemul imunitar

Antioxidantii din papaya (vitaminele C, E, betacaroten) protejeaza impotriva radicalilor liberi si intaresc capacitatea organismului de a se apara de factorii nocivi din mediu, promovand o imunitate puternica.

Benefic in curele de slabire

Papaya contine proteine, care iti dau senzatia de satietate si te tin departe de gustarile nesanatoase. Mai contine fibre, care ajuta la eliminarea substantelor toxice din organism si imbunatatesc digestia. In plus, fructul are foarte putine calorii. Il poti manca in loc de gustare sau il poti adauga in smoothie-ul de dimineata.

Imbunatateste aspectul pielii

Papaya contine o multime de antioxidanti esentiali care au numai beneficii pentru pielea si parul tau. Ajuta la prevenirea imbatranirii premature, calmeaza arsurile solare si iriatiile (foloseste o lotiune cu extract de papaya sau aplica putina pulpa de fruct pe locul cu probleme). Sampoanele cu extract de papaya sunt benefice pentru indepartarea matretii si hidratarea scapului.

Incearca Life Impulse® Digestion Plus cu aloe vera BIO – Digestiv, un produs pe baza papaya, aloe vera BIO si seminte de in, o sursa complexa de fibre si enzime necesare pentru a usura procesul digestiei. Ajuta in refacerea florei saprofite, este un real ajutor digestiv, excelent pentru o curatare intestinala.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *