Adevarul din spatele caderii excesive a parului

Parul tau este fragil si lipsit de stralucire? Este casant, aspru si cu varfuri despicate? Pe langa toate aceste probleme, te confrunti cu caderea lui excesiva?

Daca ai raspuns DA la cel putin doua intrebari, atunci ai nevoie de o solutie eficienta care sa te ajute. Afla care sunt cauzele caderii excesive a parului si reda-i frumusetea din interior catre exterior.

shutterstock_201910615(1)Alimentatie dezechilibrata

Atunci cand parul tau este afectat, nu e de ajuns sa folosesti numai un sampon si un balsam bun, ci sa si hranesti firul de par din interior. O dieta bogata in vitamine, minerale, proteine si fibre vegetale iti intareste radacina firului de par si ii creste rezistenta. Consuma cat mai multe fructe, legume, peste, cereale, nuci si seminte.

Carente nutritionale

Lipsa fierului si a vitaminelor B5 si B7 pot duce la caderea excesiva a parului. Asigura-te ca obtii necesarul zilnic de zinc, care mentine sanatatea scalpului si firului de par. Deficitul de vitamina C face ca parul sa fie deteriorat, iar firele sa se rupa usor.

Stres si socuri emotionale

Atunci cand esti stresata in mod constant, procesul natural de crestere a parului este afectat. La fel se intampla si in cazul unor socuri emotionale puternice. Incearca sa indepartezi factorii de stres din viata ta si sa gandesti cat mai pozitiv.

dreamstime_m_32253444Dezechilibre hormonale

Pot cauza caderea temporara a parului si apar mai ales in sarcina si nastere, dar si in urma administrarii de anticonceptionale, in menopauza sau afectiuni ale glandei tiroide.

Dereglarile hormonale sunt un soc pentru organismul nostru, care are nevoie de 2-3 luni pentru a-si reveni. In acest timp, te poti confrunta cu caderea accelerata a parului, stres, acnee sau cresterea in greutate.

Tratamente chimice si termice

Firul de par este afectat in urma tratamentelor la care il supui. Chimicalele din vopseaua de par, indreptarea parului cu placa, coafatul excesiv, folosirea produselor gresite, decolorarea si chiar folosirea uscatorului de par iti afecteaza sanatatea parului. Radacina se subtiaza, firul de par devine fragil si se rupe usor.

Anumite afectiuni (SOP, boli autoimune, boli de piele)

Caderea parului poate fi cauzata de eczeme, dermatite seboreice, psoriazis, alopecie, diabet zaharat, lupus eritematos sau impetigo. Daca parul continua sa iti cada indiferent de tratamentul pe care l-ai urmat, mergi la medic si afla care este cauza pentru a o putea trata.

Iata ce iti recomandam:

Life Impulse Beauty Forte – Hair and nails

Are un continut bogat de acid hialuronic, acerola BIO, zinc, vitaminele B5, B7 si C. Stimuleaza productia naturala de colagen si ajuta la regenerarea ADN-ului la nivelul parului si unghiilor. Repara unghiile casante si care se rup usor. Stopeaza caderea in exces a parului si ii reda stralucirea.

Sampon cu cofeina si plante BIO Kräuter® impotriva matretii si caderii parului

Stopeaza caderea parului si favorizeaza cresterea acestuia in cazul afectiunilor determinate de stres, alimentatie, medicamentatie, fluctuatii hormonale, precum si de poluare si tratamente chimice.

Continutul bogat in cafeina impiedica pierderea parului, protejand radacina si conferind energia necesara cresterii sanatoase. Intareste firul de par, facandu-l mai puternic impotriva factorilor agresivi din mediu, astfel parul se aranjeaza mai frumos, fara sa mai arate tern si lipsit de viata.

Sampon regenerant cu PHYTELENE COMPLEX cu usturoi si plante BIO Kräuter®

Are la baza usturoi, extracte de urzica BIO si menta BIO, urzica alba, nasturel, iedera, rozmarin, musetel, brusture, pin si arnica, avand un parfum delicat, ideal pentru uzul zilnic.

Acum 5000 de ani, usturoiul era considerat un elixir pentru un par frumos, plin de stralucire. Alicina si sulful sunt ingredientele magice din usturoi care ajuta la reducerea caderii parului si la cresterea lui prin stimularea procesului de regenerare de noi foliculi pilosi.

Tu cum previi caderea excesiva a parului?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *