Cum folosesti corect crema cu SPF pentru ten

Crema cu SPF este un produs care nu trebuie sa iti lipseasca niciodata din geanta. E simplu sa o aplici inainte sa iesi din casa. Dar ce faci atunci cand stai mai multe ore expusa la soare? Invata cum sa o reaplici corect peste machiaj si cum sa iti protejezi tenul de razele UV.

Daca vrei sa iti mentii tenul tanar si fara imperfectiuni, foloseste zilnic o lotiune cu factor de protectie solara 25+. Din cauza actiunii nocive a razelui soarelui, tenul tau poate suferi si pot aparea pete pigmentare, arsuri, riduri sau imbatranirea prematura a pielii.

Gaseste lotiunea SPF potrivita

Alege cremele cu SPF hidratante sau care lupta impotriva luciului inestetic si iti matifiaza tenul. Emulsiile pentru protectie solara cu ulei de argan BIO Kräuter® cu SPF 25 sau 50 contin ulei de argan BIO, sunt bogate in acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6 care au un rol de protectie suplimentara, hidrateaza si hranesc tenul.

Orienteaza-te spre produsele care nu contin parabeni si parafine si foarte important – care protejeaza atat impotriva razelor UVA, cat si UVB. Nu in ultimul rand, alege o crema rezistenta la apa si care se intinde uniform.

dreamstime_m_22277833Inainte sa iesi din casa

Demachiaza-te pentru a indeparta excesul de sebum acumulat pe timpul noptii, apoi foloseste o lotiune tonica revitalizanta si hidratanta. Aplica lotiunea cu SPF 25 sau 30 (pentru tenul normal, fara alunite) sau SPF 50 (pentru tenul sensibil, cu alunite sau pistrui).

Foloseste o cantitate suficienta de lotiune pe tot tenul (tample, frunte, pometi, barbie, nas), dar si pe zona gatului, urechi si decolteu. Acum, poti aplica linistita fondul de ten si sa iti continui rutina de make-up.

Reaplicarea corecta peste machiaj

Desi poate fi o adevarata incercare, e necesar sa reaplici lotiunea cu SPF o data la 3-4 ore si de fiecare data cand iesi din apa sau transpiri excesiv, mai ales daca te afli la plaja, sub actiunea directa a razelor soarelui.

Trebuie sa ai pregatit buretelul de blending – alege unul in forma de picatura, care te ajuta sa intinzi usor produsul, fara a-ti strica machiajul. Poti fixa cu un strat de pudra compacta pentru a evita efectul lucios al tenului.

Vara, tenul tau are nevoie de o ingrijire suplimentara. Opteaza pentru un make-up light, care sa nu iti incarce porii si sa cauzeze aparitia acneei sau a punctelor negre. Nu uita sa folosesti creme hidratante, sa te demachiezi dimineata si seara si sa utilizezi mereu o crema cu factor de protectie solara potrivita nevoilor tenului tau.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *