SOS! Cum vindeci rapid arsurile solare

Ai mers la plaja, la piscina sau pur si simplu ai stat mai mult decat trebuia la soare? Poate ai uitat sa folosesti lotiunea pentru protectia solara sau nu ti-ai amintit sa o reaplici la timp. Oricare ar fi motivul, daca te-ai ales cu o arsura solara e timpul sa scapi de ea cat mai rapid. Arsurile solare sunt dureroase, provoaca mancarimi si disconfort. Afla cum sa le vindeci pentru ca apoi sa te bucuri in siguranta de soare.

Comprese cu apa rece

Pielea arsa de soare trebuie calmata cu ajutorul unor comprese cu apa rece. Acest lucru va ameliora inflamatia si va scadea roseata. Pentru un efect mai racoritor, aplica niste cuburi de gheata sau iaurt.

Ceai verde pentru ten

Daca te-ai ars pe nas, frunte, pometi sau chiar pe pleoape, foloseste pliculete de ceai verde infuzate. Aplica-le cu grija pe zonele afectate si lasa-le sa actioneze 10-15 minute. Antioxidantiii din ceai vor scadea inflamatia si vor grabi vindecarea.

Bai cu uleiuri esentiale

Fa o baie calduta spre rece care te va relaxa si iti va calma pielea. Adauga in apa cateva picaturi de ulei esential cu efect emolient. Cele de lamaie si lavanda au efect calmant asupra pielii arse de soare si o ajuta sa se regenereze, iar cel de pin are efect tonic, revitalizant si dezinfectant.

Aloe vera sau castravete

Aloe vera este o sursa naturala de vitamine, aminoacizi, enzime si minerale. In plus, are proprietati antibacteriene si analgezice. Aplica pulpa de aloe vera 100% naturala direct pe arsura provocata de soare si lasa sa actioneze 20-30 minute. Datorita efectului hidratant, pielea ta se va simti mult mai bine. Acelasi lucru poti face si cu un castravete – paseaza-l in blender si aplica pulpa direct pe arsura.

Hidrateaza-ti pielea

Daca vrei sa grabesti vindecarea, trebuie sa iti hidratezi pielea in profunzime. Foloseste lotiuni de corp hidratante sau unt de shea – contribuie la regenerarea celulelor, hidrateaza intens pielea, calmeaza iritatiile si roseata imediat dupa aplicare.

Foloseste gelul pentru calmarea iritatiilor cu menta BIO Kräuter®, potrivit pentru ingrijirea pielii arse de soare, pe care o revigoreaza si o relaxeaza, in timp ce combate cu succes disconfortul si senzatia de mancarime.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *