Cum sa ai un corp tonifiat si mereu in forma

Sa fii FIT nu inseamna sa ai patratele pe abdomen si in niciun caz nu presupune sa mergi la sala in fiecare zi. A fi FIT inseamna sa ai un corp armonios, o greutate corespunzatoare inaltimii tale si mai ales – un stil de viata activ. Asa ca, invata cum sa fii mereu in forma prin adoptarea unei diete sanatoase si variate si cresterea rezistentei fizice.

Stil de viata activ fara sa mergi la sala? Da, se poate.

Exista parerea generala cum ca persoanele fit sunt numai acelea care merg des la sala sau au muschi. Nu e adevarat. Poti fi fit si daca incluzi in rutina zilnica urmatoarele obiceiuri:

  • Alege scarile in locul liftului. Urcatul si coboratul scarilor iti creste rezistenta la efort, ajuta la tonifierea gambelor si feselor si reprezinta un exercitiu cardio eficient. Vei arde mai multe calorii si vei grabi arderea grasimilor.
  • Mergi pe jos de cate ori ai ocazia. O activitate simpla cu o multime de beneficii. Mersul pe jos combate efectele negative ale stilului de viata sedentar, imbunatateste circulatia sangelui, stimuleaza creativitatea, iti da o stare de bine si energie. In plus, iti intareste sistemul imunitar, reduce presiunea arteriala si scade nivelul glicemiei din sange.
  • Fa miscare dupa ce mananci. Daca adopti un stil alimentar sanatos si respecti regula de 3 mese principale si 2 gustari pe zi, atunci nu ar trebui sa ai senzatia de greutate dupa ce te ridici de la masa. Nu este indicat ca dupa ce mananci sa te asezi in pat, ci sa faci putina miscare. Nu ma refer la activitati fizice solicitante, ci la o scurta plimbare sau intreprinderea unei activitati simple in casa (spalatul vaselor, aranjarea cartilor in biblioteca etc.) Astfel, iti vei accelera metabolismul si vei arde caloriile mai rapid.
  • Slab nu inseamna fit. Nu iti fie teama sa mananci si cel mai important – nu te infometa niciodata. Mananca des si in portii mici. Consuma cat mai multe fructe, legume, verdeturi, cereale, proteine din peste sau carne slaba, oua, lactate si bea multa apa. Muschii au nevoie de proteine ca sa creasca si sa se defineasca, iar daca nu le oferi nutrientii necesari nu vei reusi sa fii fit indiferent de cata miscare faci.

Daca nu ai timp sa mergi la sala, urmeaza sfaturile de mai sus si vei vedea diferentele in timp. Un pas important in tonifiere este detoxifierea. Afla cum poti elimina toxinele din organism cu ajutorul bauturilor detox. Daca iti lipseste motivatia, citeste cum poti sa faci din sport un stil de viata si cum obtii corpul la care ai visat.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *