Cand devine uitatul o problema?

Tuturor ni se intampla sa uitam – mergi la cumparaturi si uiti sa pui in cos tot ce ti-ai propus, nu iti amintesti unde ai pus cheile de la casa, unde ai parcat masina sau ca trebuia sa ajungi la o intalnire. Din cauza stilului de viata modern si al stresului, e normal sa uiti unele lucruri. Dar cand devine uitatul o problema? thought-2123970_1920Cauze ale memoriei slabe

Odihna insuficienta. Atunci cand organismul tau nu este odihnit, creierul nu poate functiona la capacitatea normala si apar momentele in care uiti. Asigura-te ca dormi suficiente ore pe noapte. In functie de stilul de viata, o persoana are nevoie de 7-8 ore de odihna. Creeaza-ti un mediu placut de somn, trage perdelele inainte sa dormi si opteaza pentru un pat cu o saltea confortabila, care sa iti ofere un somn calitativ.

Stresul. Locul de munca, agitatia si problemele din viata de zi cu zi ne afecteaza atat fizic, cat si psihic. Incearca sa renunti la gandurile negative si sa te focusezi pe cele pozitive. Vei vedea ca stresul se va diminua considerabil si incet incet va disparea din viata ta. Citeste mai multe despre practica mindfulness si invata cum sa devii un om fericit si implinit.

Cand devine uitatul o problema?

Daca uiti unde ai parcat masina, de ce ai mers intr-o anumita camera, unde ai pus un anumit lucru sau sa uiti numele unei persoane pe care abia ai cunoscut-o, inseamna ca ai o lipsa de atentie, nu probleme cu memoria.

Ar trebui sa te ingrijorezi daca incepi sa uiti numele cunoscutilor, intampini dificultati in recunoasterea culorilor sau a fetelor, uiti ca ai intrebat ceva si repeti intrebarea la scurt timp. Toate aceste semne pot fi simptome timpurii ale depresiei, stresului cronic sau a maladiei Alzheimeryoung-791849_1920Simptomele grave care ar trebui sa te trimita la medic sunt: dezorientare (nu stii cine esti si unde te aflii), nu mai gandesti logic (porti haine de iarna in timpul verii), nu stii cum sa indeplinesti sarcini obisnuite (spalatul vaselor, datul cu aspiratorul) sau nu ii recunosti pe membrii familiei tale si pe cunoscuti.

Alte semne ale Alzheimer-ului sunt incapacitatea de a inregistra informatii noi (nume, chipuri, utilitatea unui obiect), uitarea evenimentelor importante din viata si esecul in a le reconstitui.

Life Impulse® Lecithin Plus cu soia – Adjuvant in memorie si invatare este un supliment pe baza de lecitina din soia  care previne ateroscleroza, are un rol important in sustinerea efortului intelectual, asigurand nutritia celulelor nervoase si imbunatatirea capacitatii de functionare a sistemului nervos central.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *