Cum iti poti dezvolta inteligenta emotionala

Inteligenta emotionala inseamna sa te simti bine in pielea ta. Mai exact, sa iti intelegi pe deplin emotiile, sa stii sa le gestionezi, sa dezvolti relatii armonioase cu cei din jur si sa iti cresti productivitatea personala si profesionala. Invata sa iti dezvolti inteligenta emotionala si sa ajungi unde iti doresti.

Ce inseamna inteligenta emotionala?

In primul rand, acceptarea de sine si constientizarea calitatilor si defectelor pe care le ai. Trebuie sa ai capacitatea de a-ti analiza comportamentul, sa intelegi starile si emotiile prin care treci si sa iti dai seama ce impact au asupra ta, dar si a celor din jur.

Inteligenta emotionala presupune abilitatea de a face fata stresului si frustrarilor; iesirea din zona de confort si dorinta de a face mereu lucruri noi sunt alte aspecte ale inteligentei emotionale. In plus, este vorba si despre dezvoltarea personala, auto-motivarea si calitati ca gestionarea cu succes a conflictelor, capacitatea de a-i asculta pe ceilalti si empatie.

Tehnici de dezvoltare a inteligentei emotionale

Bucura-te de prezent, nu te gandi la trecut si nu iti proiecta viata in viitor. Traieste fiecare clipa din plin si umple-ti ziua cu ganduri pozitive. Renunta la gandurile negative, care te streseaza si iti dau o stare de anxietate.

Zambeste. Stiai ca rasul iti imbunatateste starea de bine? Nu lua toate lucrurile in serios si nu uita sa copilaresti din cand in cand.

pexels-photo-103127Elimina stresul cu ajutorul sportului. Iesi la alergat, mergi la sala sau practica un sport care iti face placere. Exercitiile cardio sunt recunoscute pentru generarea emotiilor pozitive.

Apreciaza lucrurile din jurul tau. Observa natura – asculta ciripitul pasarilor, bataia vantului printre frunzele copacilor, inchide ochii si inspira adanc aerul curat.

Adopta o dieta sanatoasa. Renunta la alimentele procesate si pline de substante nocive. Mananca fructe, legume, verdeturi, cereale si bea multa apa.

Bucura-te de puterea afirmatiilor pozitive. Scrie pe o coala de hartie 10 afirmatii pozitive si pune-le undeva la vedere. Citeste-le dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit sau de fiecare data cand te simti stresat.

Alege cu grija persoanele din jurul tau. Evita contactul ce persoanele toxice care iti transmit stari negative. Invata sa spui NU atunci cand e cazul si focuseaza-ti energia spre propria dezvoltare personala.

Citeste. Cartile de dezvoltare personala sau cu povesti inspirationale si de succes te ajuta sa inveti sa-ti stapanesti emotiile si sa te dezvolti.

Ofera bunatate. Fa un gest bun pentru cei din jur – fa voluntariat, doneaza pentru o cauza, ofera mancare unui cersetor sau salveaza un animal din adapost.

Zambeste, multumeste, bucura-te de viata!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *