TOP 5 alimente bogate in probiotice

Probioticele sunt bacteriile prietenoase din organismul nostru care ne ajuta sa ne mentinem sanatatea. Ele mentin echilibrul florei intestinale, lupta impotriva dezvoltarii bacteriilor rele, intaresc imunitatea, ajuta organismul sa absoarba cat mai multi nutrienti din mancare si usureaza tranzitul intestinal.

Desi probioticele se regasesc in mod natural in corpul nostru, este indicat sa le luam si din alimente, mai ales daca avem probleme cu digestia sau am urmat recent o cura cu antibiotice.

1. Iaurt, chefir si sana

Iaurtul este cea mai cunoscuta sursa naturala de probiotice. Insa nu orice iaurt este sanatos. Alege sortimentele fara fructe, coloranti sau indulcitori artificiali. Cel mai indicat este iaurtul grecesc, cel facut in casa, sana sau kefirul. Toate sunt bogate in probiotice ca lactobacili sau acidofili care iti intaresc imunitatea si imbunatatesc digestia.

2. Varza murata

Este nelipsita din bucataria traditionala romaneasca, fiind bogata in vitamine si bacterii prietenoase ca Leuconostoc, Pediococcus, și Lactobacillus. Evita varza pasteurizata din comert deoarece procesul prin care trece ucide toate bacteriile bune.

3. Miso

Este o pasta care sta la baza prepararii supei cu acelasi nume. Miso se obtine prin fermentarea boabelor de soia. Procesul de fermentare, care poate dura pana la 3 ani asigura dezvoltarea probioticelor, mai ales a lactobacililor. In medicina traditionala japoneza, miso este folosita ca remediu pentru tratarea problemelor digestive.

4. Microalge

Cele mai cunoscute microalge, spirulina si chlorella, sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti, proteine, dar si probiotice. Au o multime de beneficii pentru sanatate, printre care intarirea imunitatii si functionarea normala a tractului digestiv.

5. Masline in saramura

In saramura se formeaza prin procesul de fermentare culturi vii de bacterii benefice pentru organism. Cu cat stau mai mult in saramura, maslinele absorb o cantitate mai mare de probiotice. Daca le consumi impreuna cu branza de vaci fermentata sau cu tempeh, aportul de probiotice este suplimentat.

Life Impulse® ProbioLife contine peste 5 miliarde de bacterii benefice care reconstruiesc flora intestinala, cresc imunitatea organismului, previn infectiile tractului digestiv si impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *