Exercitii faciale pentru reintinerirea tenului

Stiai ca un rid permanent se formeaza in urma a aproximativ 200 000 de incruntari? Sau ca atunci cand zambesti se activeaza 17 muschi faciali, iar cand te incrunti 43? Muschii fetei trebuie antrenati la fel ca oricare parte a corpului daca vrei sa iti pastrezi tenul tanar si tonifiat. Afla cum faci asta cu ajutorul gimnasticii faciale.

Care sunt beneficiile exercitiilor faciale?

Te ajuta sa previi aparitia ridurilor si sa iti mentii tonusul pielii. Daca deja ti-au aparut primele riduri, pe langa o rutina zilnica de ingrijire, o dieta si o hidratare corespunzatoare, exercitiile faciale te ajuta sa scapi mai usor de ridurile fine din jurul ochilor, nasului si gurii.

Musculutura fetei poate fi mentinuta in forma si imbunatatita cu ajutorul gimnasticii faciale. Prin acest procedeu, eliberezi tensiunea acumulata in muschi, te relaxezi si scapi de expresiile incruntate care provoaca riduri.

Poti incepe exercitiile faciale de la orice varsta, dar e mai bine sa previi decat sa tratezi. Chiar daca ai 20 de ani, nu e prea devreme sa te gandesti pe termen lung la pastrarea frumusetii tenului tau. Pentru un efect de durata, e necesar sa realizezi exercitiile timp de cateva luni.

Gimnastica faciala – reintinerire si relaxare

Incearca urmatoarele exercitii in fata oglinzii si simte beneficiile pe pielea ta:

  • Umple-ti obrajii cu aer, tine buzele stranse si plimba oxigenul dintr-un obraz in celalalt timp de 20 de secunde. Fa o pauza de cateva secunde si repeta exercitiul de 3 ori.
  • Relaxeaza-ti fata si apasa cu fermitate zona din jurul gurii unde apar ridurile de expresie. Foloseste miscari de jos in sus.
  • Deschide larg ochii si concentreaza-te asupra unui punct fix. Incearca sa nu ridici sprancenele. Repeta exercitiul de 2-3 ori, in serii de cate 10 secunde.
  • Pune degetul aratator intre sprancene si maseaza usor.
  • Tonifiaza-ti gatul. Stai cu spatele si umerii drepti, ridica putin barbia, deschide si inchide gura usor.
  • Tine degetele departate, sub forma de evantai. Apasa cu fermitate pe toata fruntea, folosind miscari de jos in sus.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *