Remedii pentru tranzitul intestinal lent

Tranzitul intestinal lent cauzeaza disconfort, balonare, crampe, indigestie sau constipatie. Pentru a rezolva problemele digestive, trebuie sa stii ce le cauzeaza. Cea mai frecventa cauza este dieta saraca in fibre alimentare, dar bogata in grasimi animale (oua, carne, unele lactate) si consumul insuficient de lichide. Introdu in rutina zilnica urmatoarele obiceiuri sanatoase si uita de tranzitul intestinal lent.

Consuma probiotice si prebiotice

Probioticele, bacteriile bune din organismul nostru, colonizeaza stomacul, instestinul subtire si colonul. Ajuta la eliminarea toxinelor, in caz de constipatie, diaree, balonare sau sindromul colonului iritabil. Desi se gasesc in mod natural in corpul nostru, atunci cand ne confruntam cu probleme de tranzit intestinal, este indicat sa le suplimentam aportul, fie ca e prin dieta (TOP 5 alimente bogate in probiotice) sau prin suplimente alimentare.

Aloe Vera stimuleaza digestia

Bea in fiecare dimineata pe stomacul gol 30 ml de Aloe Vera si vei simti diferenta. Procesul digestiei va fi usurat, constipatie combatuta si flora intestinala refacuta. Aloe Vera are un efect laxativ usor, combate gazele si balonarea si regleaza digestia.

Aportul suficient de fibre combate balonarea

Fibrele accelereaza tranzitul intestinal si scad riscul acumularii de toxine la nivelul colonului. Cele mai bogate surse de fibre naturale sunt: semintele de psyllium, chia, in, fasolea boabe, mazarea, lintea, nautul, broccoli, dovleacul, sfecla rosie, telina, prunele, merele, perele, afine, avocado, nucile de orice fel si fulgii de ovaz.

Hidratare corespunzatoare pentru un tranzit normal

Pentru ca fibrele sa isi faca efectul (si nu numai) trebuie sa bei 1,5 – 2 L de apa pe zi. Este indicat sa bei in fiecare dimineata, imediat dupa ce te trezesti, un pahar cu apa. Acest lucru iti va accelera tranzitul intestinal si te ajuta in caz de constipatie. Poti bea sucuri naturale din fructe sau verdeturi, smoothie-uri sau suc de prune, un laxativ eficient.

Miscare fizica regulata

Persoanele sedentare tind sa aiba o digestie ingreunata care sa le cauzeze disconfort. Incearca sa faci miscare in fiecare zi, fie ca mergi la o plimbare prin parc sau la sala. Dupa ce mananci, nu sta jos – spala vasele, iesi afara cu cainele sau aranjeaza cartile in biblioteca. Miscarea te ajuta sa iti pui tot organismul in miscare, inclusiv digestia.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *