Tenul cuperozic – cauze si solutii

Tenul cuperozic este afectat de roseata in zona obrajilor, nasului, pometilor si barbiei. In plus, pielea este uscata si lipsita de elasticitate. Cuperoza este cauzata de elasticitatea scazuta a vaselor capilare, care devin vizibile si inestetice. Daca suferi de aceasta afectiune, exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a-ti imbunatati aspectul tenului.

Cauzele cuperozei

Tipul de ten

Persoanele cu tenul uscat, o secretie limitata de sebum si piele sensibila sunt mai predispuse la aparitia cuperozei. De aceea, trebuie sa ii oferi tenului tau o ingrijire optima si sa te feresti de factorii externi care il pot agresa.

Factorii externi

Frigul si caldura excesive sunt periculoase pentru tenul tau, mai ales trecerea brusca de la o temperatura la alta. Vara, actiunea razelor ultraviolete poate slabi elasticitatea vaselor capilare. Foloseste tot timpul anului lotiuni cu SPF minim +30, evita baile fierbinti, sauna si nu te spala pe fata cu apa foarte rece sau fierbinte.

Renunta la: alcool, fumat, consumul de alimente picante.

Rutina zilnica de ingrijire a tenului cuperozic

Regula principala pe care trebuie sa o respecti e alegerea corecta a produselor de ingrijire si de make-up potrivite tipului tau de ten si a nevoilor lui specifice. Nu te freca cu prosopul pe fata dupa ce te speli, ci indeparteaza apa prin tamponari delicate ale pielii.

Poti face o infuzie din ceai de musetel in care sa adaugi 2-3 picaturi de ulei esential de pin. Stai 20 minute cu fata in abur. Musetelul si pinul au efecte antiinflamatorii si reduc roseata.

Nu folosi sapun sau geluri de curatare faciala pentru ca iti usuca pielea. Alege o lotiune hipoalegenica cu actiune delicata. Utilizeaza cremele si lotiunile hidratante fara parfum sau alte substante cu potential alergen.

Tratamente pentru tenul cuperozic

Pentru a scapa de roseata inestetica a tenului, poti apela la electrochirurgie sau la tratamentul cu laser CO2. De asemenea, exista alte tratamente estetice care stimuleaza circulatia sangelui si reduc roseata.

Crema cu saruri minerale Kräuter® contine aloe vera, agenti de hidratare activi si lipide vegetale pretioase ca unt de shea, unt de cacao, ulei de migdale si vitamineAre o actiune remineralizanta si este potrivita pentru ingrijirea pielii foarte uscate, afectata de neurodermatite sau eczeme.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *