Cum ne detoxifiem organismul toamna

Desi primavara este considerata perioada ideala pentru detoxifiere, de fapt toamna este anotimpul cel mai indicat pentru o curatare generala a organismului. Detoxifierea de toamna previne aparitia racelilor specifice sezonului, intareste sistemul imunitar si te ajuta sa faci fata solicitarilor fizice si psihice.

De ce trebuie sa urmam o cura de detoxifiere toamna?

Odata cu scaderea temperaturilor, corpul tau devine vulnerabil si te poti imbolnavi usor. Pentru a-l ajuta sa se adapteze noului sezon, trebuie sa il ajuti sa elimine toxinele acumulate in ultimele luni, in care sigur ai facut excese alimentare. Toxinele afecteaza intregul organism, dar in special ficatul, colonul si rinichii, asa ca o cura detox e necesara.

Cura de detox pas cu pas

Trebuie sa urmezi cura minim 3 zile si maxim 10, timp in care vei face schimbari majore in planul tau de alimentatie. La sfarsitul curei, te vei simti mai energica, vei pierde in greutate si vei elimina toate substantele toxice din organism.

Elimina din dieta: fast-food-ul, margarina, untul, prajelile, mezelurile, preparatele pe baza de faina alba (paine, paste, produse de patiserie), dulciurile, cafeaua, bauturile carbogazoase, carnea grasa, alimentele procesate, semipreparatele si alcoolul.

Consuma cat mai multe: fructe si legume de sezon bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. Merele, perele, prunele si strugurii contin o cantitate mare de fibre si enzime care accelereaza tranzitul intestinal si grabesc procesul de detoxifiere.

Legumele (morcovi, telina, conopida, broccoli, varza, salata verde) asigura nutritia la nivel celular si elimina toxinele din organism.

Nucile si semintele sunt o alegere perfecta atunci cand ai pofta de o gustare sanatoasa. Condimenteaza mancarea cu nuscoara, scortisoara, anason sau cuisoare care previn indigestia si ajuta la arderea grasimilor.

Hidrateaza-te! Bea cat mai multa apa, 2-3 cani cu ceai verde neindulcit pe zi sau apa cu zeama de lamaie. Alte ceaiuri cu efect depurativ sunt cele de urzica, musetel si soc. Poti bea 30 ml gel pulpa de Aloe Vera in fiecare dimineata pe stomacul gol. Inlocuieste o masa cu un shake sau un smoothie facut din fructe, legume sau verdeturi proaspete.

Nu uita sa faci miscare in fiecare zi, fie ca mergi la sala sau la o plimbare in parc. Nu este de ajuns sa iti schimbi dieta, ci trebuie sa duci un stil de viata activ care stimuleaza procesele metabolice si depurative.

Curele de detoxifiere nu se recomanda persoanelor diabetice sau care sufera de afectiuni digestive ca ulcer, colita sau boli renale. In timpul detoxifierii, este posibil sa te confrunti cu senzatie de oboseala, transpiratie urat mirositoare sau stari de greata. Acestea sunt semne ca elimini toxinele cu succes, asa ca nu abandona cura.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *