Beneficiile uleiului de masline pentru frumusete

Uleiul de masline este folosit inca din Antichitate datorita proprietatilor miraculoase pe care le are pentru frumusete. Este bogat in vitamina E si acid oleic, care au efect anti-imbatranire, previn aparitia ridurilor si a petelor pigmentare. Stii care e vestea buna? E potrivit pentru toate tipurile de ten si il poti include foarte usor in rutina zilnica de ingrijire.

Hidrateaza pielea uscata

Uleiul de masline este folosit pentru ingrijirea pielii mai ales in zona Marii Mediterane; spre exemplu, grecii au o multime de produse pe baza de ulei de masline extravirgin. Poti folosi o masca pentru ten care exfoliaza celulele moarte si hidrateaza in profunzime, o lotiune hidratanta cu ulei de masline sau un gel de dus care sa iti lase pielea fina si catifelata.

Regenereaza pielea aspra a mainilor si intareste unghiile

Daca unghiile tale sunt fragile, casante si se exfoliaza usor, le poti ajuta sa se recupereze cu ajutorul uleiului de masline. Introdu unghiile in ulei caldut si lasa sa actioneze 10 minute. Daca ai mainile aspre, foloseste sapun cu ulei de masline sau freaca in palme cateva picaturi de ulei.

Repara parul fragil si deteriorat

Mastile cu ulei de masline repara structura interna a firului de par, il fortifica si ii redau stralucirea. Dupa ce te speli, maseaza scalpul si aplica ulei de masline extravirgin pe toata lungimea firului de par, insistand in zona varfurilor. Infasoara parul intr-un prosop si lasa sa actioneze 30 minute.

Cum folosesti uleiul de masline in rutina zilnica de ingrijire

Il poti incorpora in mastile de fata, exfoliantele tip gel sau poti folosi produse de curatare pe baza de ulei de masline (sapunuri, geluri de dus, sampoane). Fa-ti o masca de fata din iaurt degresat, ulei de masline si castravete pisat. Lasa sa actioneze 15 minute, apoi indeparteaz-o cu apa calduta. Tenul tau va fi curatat de celulele moarte si mult mai hidratat.

Tu folosesti uleiul de masline in rutina de frumusete?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *