Exercitii de slabit pentru acasa

Nu ai nevoie decat de o saltea, putin timp liber si motivatie. Un stil de viata activ sustine sanatatea pe termen lung si te ajuta sa obtii corpul pe care ti-l doresti. Descopera exercitiile pe care le poti face in confortul casei tale si care iti aduc tot atatea beneficii si te mentin in forma ca cele realizate la sala.

Persoanele care fac miscare in mod regulat, cel putin 30 de minute zilnic, isi reduc riscul de aparitie a hipertensiunii arteriale, bolilor de inima, accidentului vascular cerebral, precum si a diabetului, cancerului de san sau colon si a depresiei.

Iti recomandam urmatoarele exercitii de facut acasa:

Stretching

Inainte de sesiunea de antrenament trebuie sa faci cateva minute de incalzire, urmate de stretching pentru a-ti pregati corpul. Stiai ca numai 10 minute de stretching pe zi iti aduc aproape la fel de multe beneficii ca un antrenament complex?

Stretchingul iti imbunatateste flexibilitatea, rezistenta la efort, mentine articulatiile si ligamentele sanatoase si scade riscul accidentarii in timpul antrenamentelor. In plus, te ajuta sa iti mentii o pozitie dreapta si iti da o stare de bine. Afla mai multe AICI.

Lucreaza-ti picioarele

Stai intinsa pe o parte, incordeaza-ti muschii picioarelor si ai abdomenului, apoi ridica cate un picior in aer (cat de sus poti). Repeta exercitiul de 10-15 ori cu acelasi picior, apoi schimba. Poti incepe cu 3-4 serii si sa ajungi la 10.

Genuflexiunile sunt indicate atunci cand vrei sa iti tonifiezi muschii picioarelor si fesierii. Chiar daca simti ca muschii piciorului si fesierii sunt cei pusi la treaba, in realitate, acest exercitiu este deosebit de intens.

Organismul este determinat sa elibereze hormoni vitali pentru dezvoltarea si cresterea tesutului muscular din tot corpul. In plus, genuflexiunile maresc treptat atat forta din partea inferioara a corpului, cat si forta de care dispui in partea superioara a corpului.Citeste mai multe AICI.

Abdomen de invidiat

Incepe cu exercitii simple si putin ajutor – stai intinsa pe spate, cu genunchii indoiti si ajuta-te de picioare pentru a realiza abdomenele. Dupa un timp, poti incerca sa le faci normal sau sa iti lucrezi si picioarele in acelasi timp – stai intinsa pe spate, iar in timp ce te ridici, iti aduci genunchii la nivelul capului.

Lucreaza-ti spatele

Stai intinsa pe burta si ridica in acelasi timp mana stanga si piciorul drept, apoi repeta aceeasi miscare cu mana dreapta si piciorul stang. Incearca sa iti mentii pozitia 2-3 secunde. Repeta exercitiul in 8-10 serii a cate 5 miscari pe serie.

Planking

Desi pare un exercitiu relativ usor de realizat, e destul de dificil deoarece antreneaza toti muschii din corp si necesita o anumita rezistenta la efort. Dar, in timp, vei reusi sa faci exercitiul corect.

Stai pe saltea cu fata in jos si mentine-ti corpul in linie dreapta, in timp ce te sprijini numai pe antebrate si pe varfurile degetelor de la picioare.

Marele secret al acestui exercitiu este acela ca el este mult mai dificil decat pare. Te asiguram insa ca este o provocare ce merita efortul! Important este sa cresti treptat durata de mentinere a plansei.

Incepe cu maximum 20 de secunde si incearca sa cresti cu cate 15 secunde dupa fiecare 2-3 zile. Dupa fiecare 5-6 zile de exercitiu, fa o zi de pauza si reia in ziua urmatoare cu durata ultimului exercitiu.

Iti recomandam:

Power ROLL by Puterea Ursului®, cu plante BIO Kräuter® are o formula concentrata, cu peste 11 plante medicinale (menta BIO, eucaliptul BIO, vita de vie BIO, ginseng BIO), cu efect de incalzire ce amelioreaza durerile musculare, contuziile si luxatiile ce pot aparea in urma efortului fizic.

Poate fi utilizat inainte de exercitiile fizice, pregatind musculatura pentru efort si dupa antrenament, relaxand zonele incordate pentru o recuperare optima.

Proprietatile sale antiinflamatorii elibereaza tensiunea musculara in urma sportului, iar datorita efectului de incalzire confera o stare de relaxare si linistire a zonelor afectate.

In mai putin de o luna, rezultatele te vor surprinde! Nu uita sa pastrezi, in continuare, o alimentatie echilibrata si sa bei suficienta apa pe zi!

Spor la exercitii!

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *