5 motive sa te bucuri de sezonul castanelor

Castanele sunt unele dintre cele mai indragite vedete culinare ale toamnei, pe langa dovleac, prune sau struguri. Cine nu iubeste mirosul de castane coapte? Sau gustul delicios al piureului de castane? Asa ca, profita din plin de beneficiile pe care le au pentru sanatatea ta:

1. Au efecte antioxidante puternice

Castanele sunt bogate in vitamina C, acid galic, acid elagic si mangan – combat actiunea nociva a radicalilor liberi, reduc riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare si a cancerului. In plus, intaresc imunitatea si elimina toxinele din organism.

2. Protejeaza inima

Vitamina B6 si acidul folic asigura buna functionare a aparatului cardiac, imbunatatesc circulatia sangelui, previn inflamarea vaselor de sange si blocarea arterelor.

3. Eficiente in cure de slabire

Castanele contin o cantitate semnificanta de fibre care iti dau senzatia de satietate si imbunatatesc digestia. Carbohidratii „buni” iti dau energie si nu ingrasa. Consuma-le dupa un antrenament fizic – magneziul, potasiul si apa vor inlocui cu succes electrolitii pierduti in urma efortului fizic.

4. Imbunatatesc digestia si accelereaza metabolismul

Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de fibre care favorizeaza tranzitul intestinal, elimina toxinele din organism (mai ales de la nivelul colonului), scad nivelul concentratiei de zahar din sange. Mai mult, apa din compozitia castanelor previne aparitia problemelor digestive precum constipatia.

5. Sunt o sursa incredibila de energie

Castanele sunt mai bogate in glucide decat celelalte nuci. Glucidele sunt carbohidrati complecsi metabolizati lent de organism, ceea ce inseamna ca furnizeaza energie treptat, pe o perioada de cateva ore de la consum.

Alte beneficii ale castanelor: intaresc dintii si sistemul osos (contin calciu, fosfor, magneziu, cupru), au rol expectorant (benefice in caz de tuse si bronsita) si regleaza tiroida.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *