Sanatatea- un proces de transformare permanent

0
315

Omul modern pare sa fi uitat calea spre natura, spre armonie, spre el insusi.

Traind intr-o lume a concurentei acerbe, inconjurat de violenta, bombardat cu alimente modificate genetic sau pline de E-uri, invadat de campuri electro-magnetice profund perturbatoare, omul a ajuns prinzonierul ambientului pe care l-a creat.

Asadar, reamintirea obiceiurilor sanatoase si cultivarea gustului pentru tot ce este BUN pentru VIATA se impune ca o nevoie  acuta pentru mentinerea si recastigarea sanatatii.

Dreptul la sanatate este unul dintre drepturile noastre fundamentale, la fel ca si educatia. Sanatatea este o conditie esentiala pentru toate celelalte domenii si activitati ale noastre, pentru nivelele inalte de competenta, pentru performanta, pentru bucuria simpla de a trai, pentru cei pe care ii iubim si care au nevoie de noi sanatosi, prosperi si creativi.

Din pacate linia de demarcatie intre boala si sanatate este foarte subtire. Sanatatea aparenta (manifestata prin absenta simptomelor) nu inseamna neaparat absenta bolii in trup, asa cum prezenta unor simptome nu inseamna neaparat boala, ci poate sa insemne TRANSFORMARE sau autentice crize de vindecare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii demonstreaza ca, 50% din totalul cauzelor de decese se datoreaza unui stil de viata nesanatos, in care fumatul, abuzul de alcool, sedentarismul, alimentatia irationala au efecte deosebit de nocive. Cu alte cuvinte, jumatate din cauzele de mortalitate sunt prevenite prin  cultivarea unui stil de viata sanatos.

Sanatatea este definita ca stare de bine din punct de vedere fizic,mental si social a unei persoane. Sanatatea nu presupune doar absenta bolii sau infirmitatii (Organizatia Mondiala a Sanatatii-2000). Din punct de vedere holistic, sanatatea inseamna un PROCES DE TRANSFORMARE  PERMANENT, o alchimie launtrica care il scoate pe om din starea cazuta, animalica, resublimand energiile puterilor omenesti in sens spiritual. Natura umana, cu toate componentele ei (TRUP, SUFLET, SPIRIT) isi afla desavarsirea, asa cum a fost menit.

In concluzie: SANATATEA ESTE UN CONTINUUM, O STARE CARE VARIAZA si se cere a fi cultivata si intretinuta.

Cu drag,

Adina Cirjan

Terapeut si Lector- formator Biofeedback

www.adinacirjan.wordpress.com 

Biolife Consulting

adina_mlm@yahoo.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 72

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.