Fibrele si importanta lor.

0
276

UntitledFibrele alimentare sunt continute in plante. Peretii celulari ai plantelor contin celuloza, hemiceluloza, lignina, pectine si unele polizaharide non-amidonoase. Exista insa si fibre care nu se gasesc in peretii celulari ai plantelor, in aceasta categorie intrand gumele, mucilagiile, polizaharidele izolate din algele marine, suberina si cutina. 

Fibrele vegetale, in combinatie cu apa, se umfla in intestine generand o senzatie de satietate, ajutind la cura de slabire. De asemenea, au o actiune mecanica asupra colonului,  stimuland peristaltismul intestinal, accelerand tranzitul intestinal, prevenind cancerul de colon. Ele sunt extrem de importante pentru refacerea florei saprofite a intestinelor, pentru reducerea colesterolului si normalizarea glicemiei in diabet, reduc excesul de hormoni sexuali; reduc riscul de cancer genital si mamar la femei precum si riscul de cancer de prostata la barbati.

LIFE CARE are o gama larga de suplimente alimentare, bogate in fibra, pentru cei care nu au posibilitatea in fiecare zi sa-si asigure portia normala de salate, fructe si legume (aproximativ 60% din consumul alimentar zilnic ar trebui sa fie crud).

Iata citeva dintre ele:

 

Adina Cirjan

Terapeut si Lector- formator Biofeedback

www.adinacirjan.wordpress.com 

Biolife Consulting

adina_mlm@yahoo.co.uk

                         

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

91 − = 86

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.