Verde pentru sanatate!

Atunci cand esti sanatos tun, poti spune, fara ezitare, ca esti mai fericit! Sanatatea reprezinta starea de echilibru a organismului si trebuie sa ai grija zilnic de ea, chiar daca
smoothie_greennu exista semne care sa te ingrijoreze. Una dintre cele mai bune cai de a avea un organism puternic este sa profiti de darurile pline de vitamine pe care natura ti le pune la dispozitie in fiecare zi. Tocmai de aceea, astazi discutam despre plantele verzi, adevarate comori de vitamine si antioxidanti, cu efecte minunate pentru organism.

Specialistii in imunologie moleculara din cadrul Walter and Eliza Hall Institute of Medical Research din Australia au descoperit ca dieta zilnica influenteaza direct gena T-bet, responsabila pentru producerea, la nivelul intestinelor, a unor celule esentiale pentru imunitate . Aceste celule fac parte din sistemului digestiv, iar rolul lor este sa protejeze intestinele de bacteriile daunatoare, precum si sa controleze aparitia alergiilor, a posibilelor afectiuni inflamatorii si a tendintei de obezitate. Mai mult decat atat, studiile arata ca aceste celule pot preveni riscul de cancer la nivelul intestinelor. Revenind la gena T-bet, acesteia ii plac in mod deosebit… plantele si legumele cu frunze verzi.

In acelasi timp, legumelele verzi contin antioxidanti si fitochimicale, acestea din urma fiind substante unice fiecarui tip de vegetala, substante ce pot scadea riscul de diabet, accidente vasculare cerebrale, boli cardiovasculare si chiar Alzheimer. In plus, ele protejeaza vederea si reduc riscul de osteoporoza si de formare a pietrelor la rinichi. Poti conta pe legumele verzi pentru reinnoirea celulelor, mentinerea tineretii organismului si protejarea ADN-ului.

Privite din aceasta perspectiva, este evident de ce bunicii nostri nu se mai opresc din a aduce laude legumelor si pe buna dreptate. Urzicile, spre exemplu, mentin sanatatea aparatului urinar, contribuie la o digestie mai buna, revitalizeaza metabolismul, previn si trateaza caderea parului si nu numai.

Un alt exemplu de leguma verde, frunzele de spanac contribuie la sanatatea sistemului digestiv, protejand mucoasa stomacului impotriva aparitiei ulcerului, contribuind la eliminarea toxinelor din colon si protejand vederea datorita continutului bogat in vitamina A. Mai mult decat atat, vitamina K din spanac face tenul sa straluceasca, atenuand vizibil cearcanele care pot aparea dupa o perioada incarcata sau o noapte fara somn.

Orzul verde contine o varietate de vitamine si minerale (A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, F, K, PP) care vitalizeaza organismul, imbunatatesc digestia, combat asteniile si neutralizeaza actiunea radicalilor liberi. Spirulina, pe de alta parte, este o alga marina 100% naturala si unul dintre secretele longevitatii. Este bogata in proteine si ofera de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii. Rezultatul: previne imbatranirea celulara si contribuie la o forma fizica excelenta.

Desi inca nu foarte celebru in Europa, arborele de moringa este numit de specialisti „arborele minune”, poate si pentru ca toate partile arborelui de moringa contribuie la o sanatate de fier. Frunzele alunga anemia si au proprietati antiinflamatoare si dezinfectante, in timp ce semintele au actiune antibiotica, sunt excelente pentru relaxare si intarzie instalarea senzatiei de foame.

Da unda verde sanatatii si incearca noul Smoothie Vegan Meal Balance Green, o reteta 100% verde si naturala din spanac BIO, moringa, urzica, orz verde si spirulina! Inlocuieste 1-2 mese obisnuite din zi cu un smoothie verde si savureaza o portie delicioasa de sanatate cu fiecare ocazie!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *