Trucuri pentru un somn odihnitor.

Ti s-a intamplat vreodata sa ai o noapte mai grea si, apoi, sa iti petreci toata ziua gandindu-te iar si iar cat de mult ti-ai dori sa pui capul pe perna si sa te culci la loc? Cu toate acestea, odata venita seara, te invarti in pat fara sa reusesti sa adormi. Daca situatia se perpetueaza, ai multe de pierdut pentru ca un somn bun si odihnitor este esential pentru organism.

12475390_m

Atunci cand dormi, corpul se reface, lucrand in special la consolidarea sistemului tau imunitar. Ca sa te asiguri ca nu mai ai probleme cu somnul, ci, dimpotriva, te trezesti plina de energie in fiecare dimineata, iata cateva trucuri de care ar trebui sa tii cont:

Nicio zi fara aer curat si lumina naturala. Chiar daca ai un serviciu de birou, incearca sa petreci cateva minute in fiecare zi afara, in aer liber. Renunta la masina o data sau de doua ori pe saptamana atunci cand mergi la locul de munca sau iesi la o plimbare scurta in pauza de masa. Oamenii sunt fiinte diurne, iar ritmul lor natural are nevoie de contactul zilnic direct cu lumina si aerul de afara.

Fa o baie calda inainte de culcare. Chiar daca primul gand este sa ajungi cat mai repede in pat, meriti sa te rasfeti cu o baie calda macar o data pe saptamana. Aceasta are efectul unui masaj relaxant, ajutand la detensionarea muschilor si eliberarea stresului, inducand chiar si senzatia de somn.

Dormitorul este camera in care dormi si te relaxezi. Si atat. Incearca, pe cat posibil, sa desfasori orice alta activitate in afara dormitorului, astfel incat, atunci cand intri in dormitor, mintea ta sa asocieze automat camera cu sentimentul de bine pe care ti-l ofera un somn odihnitor.

Pastreaza temperatura constanta. In mod ideal, termometrul ar trebui sa indice intre 15 si 23 de grade, in functie de limitele tale de confort. Atunci cand iti este prea frig sau prea cald in timpul somnului, organismul face eforturi de a impaca situatia reala cu conditiile de care ar avea nevoie pentru a se relaxa pe deplin. Astfel, fie adormi cu greu, fie te trezesti adesea, chiar si fara sa-ti dai seama. Rezultatul: te poti trezi mai obosita decat atunci cand, intr-un final, ai adormit.

Recupereaza somnul pierdut. Specialistii au desoperit faptul ca organismul uman are un mecanism care contorizeaza cu constiinciozitate orele dormite. Astfel ca, atunci cand dormi insuficient, corpul tine minte orele de somn pierdute. Solutia: daca intr-o seara ai stat treaza mai mult decat de obicei, incearca in zilele urmatoare sa recuperezi mergand la culcare cu o ora sau doua mai devreme.

In plus, daca ai probleme cu insomnii si nu stii ce sa faci, apeleaza cu incredere la suplimentul alimentar Life Impulse Valeriana BIO, cu efect relaxant. Valeriana este recunoscuta pentru actiunea sa calmanta, aceasta planta minunata ajutandu-te sa te deconectezi de grijile din timpul zilei si sa-ti recuperezi dispozitia pentru somn atunci cand ai mai mare nevoie.

Din intelepciunea lui Dalai Lama: „Somnul este cea mai buna cale de meditatie.”

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *