Sănătatea fizică și emoțională merg mână în mână!

Având o experință de ani buni ca și consilier de nutriție și dezvoltare personală, stând de vorbă cu sute de oameni despre aceste subiecte – atât în pregătirea mea cât și în orele de consiliere din cabinet cu cei care au venit către mine -, am constatat că există câteva teme sau frământări comune pentru cei mai mulți dintre noi:

santate_fizica

  • Cum pot să slăbesc și să arăt mai bine?
  • Nu mai vreau să iau pastille…
  • Vreau să scap de starea de oboseală și lipsa poftei de viață…
  • Nu mai vreau să am dureri, vreau să schimb ceva…
  • Am obosit să mă simt anxios și deprimat…
  • Vreau să trec mai ușor peste o despărțire..
  • Cum pot să accept mai ușor o situație?
  • Trebuie să-mi găsesc vocația, nu mai vreau să fac ceva ce nu mă reprezintă…
  • Vreau să fiu sănătos și să știu cum să aleg a mă hrăni sănătos.

Oricare dintre aceste teme care-i preocupă pe oameni ca, dealtfel și orice proces de dezvoltare personală, în toate are o mare implicație felul în care alegem hrana…alegerile noastre alimentare.

Dieta împreună cu sănătatea emoțională și mentală sunt foarte strâns asociate. O sănătate mentală și emoțională precară poate conduce la alegeri alimentare greșite sau nefericite iar, alteori alegerile alimentare eronate sau nefericite pot conduce la probleme de sănătate emoțională sau mentală, ori le pot exacerba.

Obezitatea, diabetul, durerile artritice, factorii de risc ai bolii cardiace – precum hipertensiunea sau colesterolul mărit -, toate sunt legate strâs de dietă. Pe de altă parte, depresia sau tristețea sunt foarte bine întreținute tot de o alimentație greșită. Vedeți, noi suntem un întreg, funcționăm prin sisteme care se influențează unul pe celălalt, iar separarea și lipsa de înțelegere ale acestor simple stări ne poate aduce o viață lipsită de sănătate, frumusețe sau bucurie.

Mereu să vă amintiți că, o persoană care are grijă de ea, caută să se cunoască și să-și valorifice maximal potențialul și existența și întotdeauna acea persoană va fi atentă la felul în care își alege mâncarea, la felul în care are grijă și cunoaște ce este și cât de prețioasă este sănătatea fizică, cât și cea mentală.

Atenție asupra dietei, gestionare emoțională și echilibru în toate cele, cu bine și bucurie!

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *