Graviola si tumorile canceroase!

0
885

Tumora canceroasa este de fapt o masa de tesut formata din celule disfunctionale si nesanatoase. Masa de tesut in sine reprezinta cai metabolice pervertite prin care aceste celule canceroase:

– se hranesc abuziv, in timp ce extrag hrana celulelor invecinate

– nu folosesc ca resursa energetica oxigenul pentru respirtatie ci produc energie prin FERMENTATIE ANAEROBA folosindu-se de glucoza (fenomene de GLICOLIZA)

– au o dinamica a apei modificata (pierderea apei intracelulare)

Tipuri de celule canceroase

celule_canceroase

Mai mult, tumorile canceroase au enzime foarte primitive ceea ce confera tesutului canceros o structura asemanatoare cu tesutul embrionar (in stadiu intra-uterin incipient), care blocheaza celulele stem vindecatoare. Acestea se multiplica diferit avand un ADN ALTERAT (cu noxe radioactive, virale si chimice) si produc modificari serioase sistemului imunitar.

celula_bolnava

GRAVIOLA, provenita din padurile tropicale Sud-Americane, are efect puternic in preventia si terapia cancerului. Este bogata in alkaloizi, saponine, flavonoizi, cumarine, anthraquinone, tanini, glycozide, fenoli, phytosteroli si ACETOGENINE (lactone sau butenolide) – aproximativ 82 de tipuri diferite.

Rezultatele dovedite stiintific pana in prezent, intaresc specificul fructului de graviola ca fiind benefic in special in cancere de colon, plaman, cancer de san, pancreas si prostata. Cum?

  • anumiti compusi ai fructului inhiba NADH oxidaza, enzima raspunzatoare de marirea stresului oxidativ celular prin influentarea speciilor reactive de oxigen (peroxid stress)
  • moduleaza IMUNITATEA. Intra in constitutia neutrofilelor si macrofagelor, celule fagocitare responsabile de raspunsul imun al organismului (influentand NADH oxidaza)
  • reduce rata metabolica a celulelor bolnave, blocand capacitatea mitocondriei de a genera ATP-ul ( deci implicit a energiei celulare), printr-o cale oxidativa, influentand sistemele enzimatice (NADH- dehidrogenaza)
  • capteaza radicalii liberi si protejeaza in deteriorarea ADN-ului

In concluzie compusii din graviola induc APOPTOZA (moartea celulelor canceroase) SELECTIV pe trei cai: imunitar, metabolic – influentand ATP-ul si producerea de energie celulara, si protejand ADN-ul din punct de vedere mutagen.

Informatii oferite de Adina Cirjan, terapeut BIOFEEDBACK.

Vezi mai multe detalii despre TERAPIA CANCERULUI aici > Terapia cancerului part 4

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 31

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.