Einstein si singura decizie pe care trebuie sa o iei in viata!

Care este primul lucru la care te gandesti dimineata? Sa fie oare sarcinile de care trebuie sa treci cu bine la serviciu? Facturile pe care trebuie sa le platesti pana la finalul lunii? O mie si una de lucruri casnice de care trebuie sa te ocupi? Sau te gandesti la imbratisarile celor dragi, motivele pentru care ii esti recunoscator vietii si toate celelalte lucruri care iti aduc fericire si implinire zi de zi?

15941951_sAlbert Einstein, geniu al fizicii si una dintre cele mai mari personalitati din toate timpurile, a spus odata ca „cea mai importanta decizie pe care o luam este sa credem ca traim intr-o lume buna sau intr-un univers ostil”. In fiecare zi ai ocazia sa alegi sa crezi ca viata ta te face fericit, chiar si fara sa fi ajuns sa te bucuri de toate lucrurile pe care ti le-ai dorit.

Modul in care privesti viata si atitudinea pe care o adopti (constient sau inconstient) de la primele ore ale diminetii vor determina cat de buna si frumoasa iti va fi ziua, cate satisfactii iti va aduce si cat de capabil vei fi sa apreciezi cu adevarat tot ceea ce ai. Aceasta decizie atat de simpla este cea care te va ajuta sa ai o atitudine constructiva chiar si atunci cand te lovesti de lucruri neprevazute sau neplacute, sa ai mai multa rabdare, sa privesti cu mai multa claritate orice situatie si sa iti gasesti raspunsuri la orice intrebare sau problema.

O viziune pozitiva asupra vietii atrage lucruri bune. Cu cat esti mai optimist, cu atat sunt mai mari sansele sa inveti cum sa privesti in jurul tau pentru a descoperi toate lucrurile frumoase care se gasesc acolo.

Mintea iti controleaza si corpul. Pe termen lung, atitudinea pozitiva este un aliat de nadejde impotriva depresiei, a starilor de anxietate si chiar a insomniilor. In plus, daca faci parte dintre persoanele care se concentreaza, in primul rand, pe partea plina a paharului, ai foarte multe sanse sa te bucuri de o viata mai lunga si mai linistita, presarata cu multe amintiri placute.

Se spune adeseori ca mintile luminate gandesc la fel. O dovada in acest sens este si Harvey Mackay, om de afaceri contemporan de succes, autor si om care a ales sa mearga pe mana lui Einstein si sa priveasca viata cu optimism: „In fiecare dimineata ai de ales intre doua lucruri. Sa fii un om pozitiv sau unul negativist: un optimist sau un pesimist. Eu aleg sa fiu optimist. Este o chestiune de perspectiva”.

Asadar, sa te intreb ceva…crezi ca traiesti intr-o lume buna sau in una rea?

Elena Boeru
Online & Communication Specialist

 

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *