5 semne ca ai nevoie de somn si odihna!

Uneori poti resimti o epuizare profunda la capatul unei perioade incarcate. Sarcini interminabile, o multime de lucruri de rezolvat, activitati casnice si multe altele se aduna, obligandu-te sa gasesti in fiecare zi energia pentru a le face fata. In aceaste situatii, ti se intampla adesea sa renunti la o parte din orele de somn, ceea ce nu face decat sa solicite si mai mult organismul.

12475390 - young happy smiling woman waking up

Somnul este principalul mod de refacere a organismului, iar somnul insuficient poate afecta chiar si sanatatea pe termen scurt a organismulu. Iata 5 semne clare ca ai nevoie sa recuperezi orele nedormite:

  1. Cresterea necontrolata in greutate. Daca nu ti-ai schimbat alimentatia si, cu toate acestea, kilogramele incep sa se adune, acesta poate fi o masura de urgenta prin care organismul isi face provizii pentru situatiile de criza. Neavand timp sa se odihneasca, organismul se pregateste pentru eventualitatea in care va trebui sa continue sa ofere energie suficienta pentru a sustine ritmul care i se solicita.
  2. Starile de confuzie care persista. Iti sunt cunoscute senzatia de “minte incetosata” si momentele in care iti este din ce in ce mai greu sa te concentrezi? Studiile arata ca, dupa numai o noapte nedormita, viteza de reactie si alte procese mentale sunt ingreunate cu pana la 32%. Cercetarile de specialitate arata si ca, pe termen lung, creierul persoanelor cu lipsa de somn cronica se miscoreaza si devine mai putin dens.
  3. Probleme de memorie. Ti s-a intamplat vreodata sa uiti lucruri simple, care s-au intamplat in urma cu nu mai mult de cateva zile sau ore? Somnul insuficient poate fi cauza!
  4. Sensibilitate emotionala exagerata. Atunci cand resimti oboseala acuta, esti mai irascibil, iti controlezi mai greu emotiile si cedezi mai usor in situatii de tensiune.
  5. Un sistem imunitar slabit. Toate functiile organismului sunt afectate atunci cand nu te odihnesti suficient, inclusiv functia sa de auto-aparare. Acest lucru inseamna ca organismul este mai expus la raceli si infectii uzuale, ceea ce iti poate pune si mai probleme.

Asadar, oricat de solicitant ar fi programul tau, fa tot posibilul ca orele de somn sa ramana sfinte! Foloseste si suplimentul alimentar Life Impulse® Valeriana BIO, care are efect relaxant, induce somnul si combate stresul, anxietatea si starile emotionale negative.

Somnul este lantul aurit care tine sanatatea legata de organism.”(Thomas Dekker)

Articol scris de,

Daniela Marc
Specialist Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *