Cultiva-ti atitudinea pozitiva!

„Fii recunoscator pentru ceea ce ai si o sa ai si mai mult. Daca te concentrezi pe ceea ce nu ai, niciodata nu vei considera ca ai suficient.” Aceasta este opinia lui Oprah Winfrey, una dintre cele mai cunoscute personalitati de televiziune din lume, cu care suntem intru totul de acord. Ai observat ca atunci cand ai o atitudine pozitiva, reusesti sa te mobilizezi mult mai eficient si sa realizezi lucruri care, poate, ar parea greu de atins, la o prima vedere?

shutterstock_133614962Dialogul interior si modul in care ne evaluam pe noi insine joaca un rol foarte important in atingerea obiectivelor pe care ni le propunem. Uneori, tindem sa fim prea aspri cu propria persoana si chiar sa consumam o energie considerabila ingrijorandu-ne peste masura. Iata cateva lucruri pe care sa ni le spunem constant pentru ne mentine increderea in calitatile si capacitatea noastra:

Ma iubesc pentru ceea ce sunt. Fiecare dintre noi avem calitati si defecte, avem zile in care suntem coplesiti de greutati si zile in care reusim imposibilul. Este important sa te cunosti pe tine insuti, sa te accepti si sa fii primul care crede ca esti cu adevarat o persoana valoroasa.

Cred in visele mele. Fiecare persoana este speciala datorita preferintelor, principiilor si visurilor sale. Se spune ca esti cu atat mai aproape de un vis cu cat crezi mai puternic in el. Acesta este, de altfel, motorul care iti alimenteza motivatia de a reusi sa-l transformi in realitate!

Sunt recunoscator pentru fiecare zi. Pentru ca fiecare zi este un mic dar din marele dar numit „viata”, o noua sansa de a trai experiente frumoase, de a descoperi lucruri si oameni noi, de te bucura ca esti sanatos si de a imparti momente speciale alaturi de cei dragi.

Un moment dificil este o oportunitate mascata. Afirmatia ii apartine lui Winston Churchill, fost prim-ministru britanic, care este de parere ca aceasta este trasatura principala a unui om optimist. Provocarile si greutatile sunt inevitabile, insa este esential cum alegi sa te raportezi la ele. O data depasit, un obstacol iti ofera satisfactia de a fi gasit solutia potrivita si te ajuta, astfel, sa castigi si mai multa incredere in tine insuti!

Fericirea mea este responsabilitatea mea, ea depinde numai de mine. Fericirea porneste din interior, ea este o alegere personala. Odata ce ai decis sa fii fericit, ai puterea de a te bucura de fiecare moment cu zambetul pe buze si de a darui apoi bucurie si celor din jurul tau.

Articol scris de,

Elena Boeru, Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *