Solutii sanatoase pentru nopti nedormite!

Stresul, presiunea de la locul de munca, momentele dificile din viata personala sau schimbarile de vreme sunt numai cativa dintre factorii care te pot impiedica sa te odihnesti atat cat iti este necesar. Ti s-a intamplat vreodata sa pui capul pe perna si sa nu reusesti sa adormi ore in sir sau chiar deloc? Dar sa te trezesti in mijlocul noptii sau cu mult inainte sa sune alarma sau ceasul desteptator? Somnul de noapte este esential pentru refacerea organismului dupa activitatea din timpul zilei, asadar el este demn de toata atentia.

32559585 - woman lying in bed suffering from insomniaIti ia mai mult de 30 de minute (uneori chiar ore!) sa adormi. Majoritatea persoanelor adorm in mai putin de 30 de minute dupa ce sting lumina si pun capul pe perna. Daca dupa aceasta perioada inca te foiesti, incercand sa iti tii ochii inchisi si sa iti gasesti o pozitie confortabila, acesta este un indiciu ca ai de-a face cu insomnia. Specialistii considera ca insomnia devine cronica dupa cea de-a treia noapte consecutiva in care scenariul se repeta.

Nu reusesti sa dormi suficient. Organismul are nevoie de 7-9 ore de somn pentru a-si reincarca bateriile si a se trezi pregati pentru o noua zi. De regula, persoanele care sufera de insomnie reusesc sa doarma mai putin de 6 ore pe noapte, in ciuda efortului lor de a dormi mai mult.

O situatie speciala este aceea in care ritmul tau de viata sau programul prea incarcat de la serviciu te impiedica in mod repetat sa dormi mai mult de 6 ore pe noapte. In acest caz, nu este vorba despre insomnie, ci despre privarea de somn, si este nevoie sa iei masuri ca sa eviti aparitia starii de epuizare. Nu este o solutie sa „recuperezi la final de saptamana”, caci buna functionare a organismului se bazeaza pe respectarea unui ciclu de 24 de ore in care somnul joaca un rol esential.

Te trezesti adesea in timpul noptii. Somnul fragmentat poate fi la fel de daunator precum absenta somnului. Organismul este scos deodata din starea de confort in care da curs in mod natural nevoii de somn, iar de aici si pana la frustrarea fizica si mentala nu mai este decat un pas. Urmarile: iti este tot mai greu sa te concentrezi in timpul zilei, randamentul tau este din ce in ce mai scazut, devii tot mai iritat si tot ce iti doresti este iti recuperezi starea de bine.

Te trezesti obosit dimineata. Chiar mai obosit decat atunci cand, intr-un final, ai reusit sa adormi.

Primul pas pentru a indrepta situatia este sa faci o schimbare, miscorand nivelul de stres sau solutionand problema ce iti da nopti nedormite. Poti apela cu incredere si la solutiile naturale ce vin in ajutorul organismului. Iata doua dintre optiunile disponibile:

  • Suplimentele alimentare bio. Life Impulse® Valeriana BIO contine extract de valeriana, o planta recunoscuta pentru efectele sale in cazul tulburarilor emotionale, al starilor depresive si al insomniilor. Valeriana actioneaza asemeni unui sedativ natural si nu creeaza dependenta.
  • Aceasta practica foloseste calitatile uleiurilor naturale pentru a trata o gama vasta de afectiuni, inclusiv insomnia. Alege uleiurile esentiale 100% naturale de gardenie sau lavanda BIO, de la Kräuter®, ce au la baza doua plante cu efect calmant, relaxant, hipotensiv si antidepresiv.

Daca insomnia se incapataneaza sa persiste, este posibil ca la mijloc sa fie o problema medicala. Fa-i o vizita medicului de familie care te poate redirectiona, eventual, catre un specialist, pentru mai multe investigatii.

O repriza sanatoasa de ras si un somn odihnitor sunt cele mai bune remedii în orice situatie. (Proverb irlandez)

Articol scris de,
Valentina Ciobanu – Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *