Cum identifici deficienta de fier din organism?

Te simti plina de energie si esti gata sa cuceresti lumea atunci cand organismul tau functioneaza la adevarata sa capacitate. Totul depinde insa de mentinerea unui nivel optim si constant de vitamine si minerale care sustin toate procesele interne ce au loc in fiecare secunda. In aceasta ecuatie, fierul este elementul esential pentru producerea hemoglobinei, proteina care ajuta celulele rosii sa conduca oxigenul in organism, iar o deficienta de fier poate duce la anemie.

Ti se intampla sa te tot simti slabita de la o vreme si sa nu reusesti sa te refaci, desi te odihnesti suficient? Sau poate stii pe cineva drag care trece prin aceasta situatie? Iti prezentam cateva semne care ar putea indica un dezechilibru al nivelului de fier din organism:

Te simti mereu obosita. Sigur, acesta poate fi efectul direct al unui ritm de viata alert si poate disparea odata ce reusesti sa dormi pe saturate si sa te relaxezi. Daca, insa, motivul din spatele oboselii este deficienta de fier, atunci trebuie sa stii ca in acest caz, organismul primeste mai putin oxigen decat i-ar fi necesar si, astfel produce mai putina energie – de aici, si oboseala continua.

36533726 - stressed young woman loosing hair

Te confrunti cu o cadere excesiva a parului. Organismul intra in modul de supravietuire atunci cand identifica un dezechilibru intern. Prin urmare, el se concentreaza pe acele functii vitale pentru viata, neglijand aspectele secundare. Iar cum de par nu avem nevoie pentru a supravietui, functiile responsabile pentru rezistenta si frumusetea parului sufera consecintele.

Ai o menstruatie abundenta. Aceasta este cauza numarul 1 pentru deficienta de fier in cazul femeilor. In anumite situatii, organismul nu poate inlocui eficient pierderile de sange lunare. Daca atunci cand esti in perioada lunara ai nevoie sa schimbi absorbantul/tamponul mai des decat o data la 2-3 ore, atunci este cazul pentru o vizita la medic.

Ramai fara aer cu usurinta atunci cand faci activitati care, in mod normal, nu te-ar solicita in mod excesiv. De exemplu, atunci cand urci scarile sau atunci cand cari sacosele de cumparaturi dupa ce ai mers la piata.

Ai parte frecvent de dureri de cap aparute din senin. Atunci cand organismul detecteaza o deficienta de fier, el prioritizeaza oxigenul pentru cele mai importante zone ale sale – asa cum este cazul creierului. Chiar si in aceste conditii, creierul primeste mai putin oxigen decat i-ar fi necesar in mod normal. De aceea, conform specialistilor de la National Headache Foundation din SUA, apar inflamatii la nivelul vaselor de sange din creier, ceea ce duce la aparitia unor dureri de cap persistente.

Daca ai observat aceste simptome, iar analizele au confirmat o deficienta de fier, apeleaza cu incredere la solutiile naturale. Suplimentul alimentar Life Impulse® FerVit contine Lactat BIO feros, o sursa importanta de fier, si vitamina C care stimuleaza absorbtia fierului la nivel intestinal. Produsul contribuie la rezistenta imunitatii organismului, preintampina oboseala si are efect benefic asupra sistemului osos si a sistemului muscular.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *