De ce sa te indragostesti pe loc de cafeaua bio?

Tie cum iti place sa iti incepi fiecare zi? Daca nu concepi sa incepi treaba pana ce nu ai savurat pe indelete o ceasca aromata de cafea, atunci avem sa iti spunem cateva lucruri despre beneficiile acestei bauturi delicioase.

Originare din taramurile tropicale ale Africii, boabele de cafea au fost exportate, treptat, in zeci de tari din intreaga lume, iar astazi sunt cultivate, cu precadere, in regiunile ecuatoriale din America, Asia de Sud-Est, India si Africa.
cafeaua_bioCele mai apreciate tipuri de cafea sunt Arabica si Robusta. Arabica este cea mai cunoscuta si, din cercetarile specialistilor, prima specie de cafea cultivata.

Cafeaua pura Arabica se obtine din arborele coffea Arabica, originar din Etiopia, are un continut de cafeina cuprins intre 0,8 – 1,4% si o aroma parfumata. De cealalta parte, cafeaua Robusta are un gust mai amarui si un continut aproape dublu de cofeina (2 – 2,5%).

Cafeaua bio vs. cafeaua obisnuita

Cafeaua a devenit unul dintre ritualurile zilnice preferate ale iubitorilor de cafea datorita gustului inconfundabil, dar si multumita efectului sau energizant. Dar ce diferentiaza cafeaua organica de cea obisnuita, pe care o gasim in orice supermarket?

Datorita proceselor certificate de cultivare si productie, cafeaua organica este pura, fiind, astfel, cu adevarat benefica pentru sanatatea organismului. Prin comparatie, cafeaua traditionala poate contine elemente chimice provenite de la fertilizatorii si pesticidele folosite pentru cresterea plantelor de cafea.

Conform Agentiei Guvernamentale Americane de Protectie a Mediului, aceste reziduuri pot provoca iritatii externe sau interne si pot conduce, in timp, la aparitia unor tulburari neurologice sau a unor dezechilibre hormonale si chiar la aparitia cancerului. Aceste reziduuri nu exista in cafeaua organica.

Care sunt beneficiile cafelei bio pentru organism?

Cafeaua este una dintre cele mai puternice surse de antioxidanti, ale caror efecte contribuie la:

  • Un nivel ridicat de energie si vitalitate
  • O capacitate de concentrare crescuta
  • Mai putin stres si o stare generala mai buna
  • Risc scazut de boli incurabile, inclusiv Alzheimer si cancer
  • Un metabolism care functioneaza in parametri optimi
  • Arderea grasimilor si o silueta armonioasa
  • Mai multe putere si rezistenta fizica
  • Risc scazut de diabet zaharat
  • Un sistem cardiac mai sanatos
  • Un tranzit intestinal optim

Bucura-te de beneficiile cafelei organice, cu noul produs Life Care: Cafea ecologica, de la Meal Balance, disponibila in doua sortimente: macinata si boabe.

Savureaza blendul perfect din cele mai bune boabe de cafea ecologica Arabica si doar o atingere de cafea ecologica Robusta, ce ofera acel plus de tarie al cafelei proaspat prajite, pe care il adori dimineata, dar si pe parcursul zilei, oricand ai nevoie de o doza de energie.

Celebrul actor australian Hugh Jackman este de parere ca “mirosul de cafea proaspat preparata este una dintre cele mai importante inventii”. Tu esti de acord cu el?

Articol scris de,
Valentina Ciobanu – Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *