Baia – momentul tau de relaxare si detoxifiere

Transforma baia in momentul tau de relaxare si revigorare. Bucura-te de o clipa de rasfat si pregateste-ti o baie care sa te ajute sa te detensionezi. Pielea este cel mai mare organ din corp, de aceea trebuie stimulata ca sa elimine substantele toxice acumulate in organism.

Vestea buna e ca poti face asta in timp ce te relaxezi dupa o zi obositoare sau pur si simplu atunci cand ai nevoie de un moment de liniste numai pentru tine. In plus, vei obtine o piele mai sanatoasa, radianta si fina la atingere.

shutterstock_1417235081. Creeaza ambianta perfecta

Asculta muzica lenta, care iti incetineste pulsul si reduce stresul, aprinde cateva lumanari parfumate si umple cada cu spumant de baie. Alege mirosurile ca te relaxeaza si iti induc o stare de bine, ca cele de lavanda sau vanilie. Pastreaza o lumina difuza in baie si creeaza o atmosfera relaxanta.

Iti recomandam Sapunul lichid 3 in 1 cu lavanda si plante BIO Kräuter® – sapun lichid, gel de dus si spumant de baie. Are un continut ridicat de ulei de lavanda si un miros imbietor care relaxeaza simturile, musculatura si sistemul nervos.

Lavanda este cunoscuta din antichitate drept o planta aromatizanta si terapeutica, cu proprietati de calmare a corpului, antiseptica si cicatrizanta. Substantele din compozitia plantei modereaza anumiti receptori interni, fiind excelenta in tratamentul agitatiei nervoase.

2. Foloseste saruri de baie

Cele mai cunoscute sunt sarurile Epsom, care detoxifiaza pielea si relaxeaza muschii. Dar si sarurile de baie simple elimina cu succes toxinele din corp si imbunatatesc aspectul pielii, care devine mai catifelata si vizibil mai sanatoasa.

Ele sunt un bun agent de exfoliere, diminueaza secretia de sebum si ajuta la indepartarea impuritatilor care blocheaza porii si pot duce la aparitia cosurilor. In plus, amelioreaza durerile reumatice, au efect antibacterian si anticelulitic.

3. Relaxare cu uleiuri esentiale 

Pentru un moment de rasfat desavarsit, stimuleaza-ti simturile cu ajutorul uleiurilor esentiale. Pune cateva picaturi de ulei esential in apa de baie si bucura-te de efectele lor – te vei simti mai relaxata, tensiunea acumulata in muschi va disparea, te vei odihni mai bine si vei fi mai putin stresata.

Iata ce iti recomandam:
  • ulei esential de lavanda: are efect calmant, anti-depresiv, anti-spasmic si relaxant, bun regenerant in special pentru piele matura, uscata. Este benefic in caz de insomnii, tensiuni musculare, stres, surmenaj, iritabilitate nervoasa, migrene, sau probleme circulatorii.
  • ulei esential de lamaie: are efect purificator, tonic, digestiv, antioxidant, vitaminizant si antibacterian.
  • ulei esential de gardenie: pentru toate tipurile de piele, cu efect relaxant asupra sistemului nervos.
  • ulei esential de pin: efect dezinfectant, desongestionant, antiseptic, antiinflamator si antigripal. Potrivit in caz oboseala si stres.
  • ulei esential de eucalipt: revitalizeaza pielea obosita, fiind potrivit in caz de dureri de cap, piele si musculatura tensionata sau stresata, sau in caz de reumatism.

Atunci cand faci baie, poti aromatiza incaperea cu ajutorul aromaterapiei. Incearca KIT-urile Kräuter® AromaTherapie, un concept integrat de aromaterapie.

4. Stimuleaza-ti sistemul limfatic

Inainte sa te bagi in cada, fa-ti rapid o exfoliere cu sare de mare, zat de cafea, miere sau zahar. Fa un masaj cu miscari circulare, pornind de jos in sus, cu ajutorul mainilor sau cu o perie speciala.

Astfel, iti vei pune sistemul limfatic in miscare si vei stimula eliminarea toxinelor acumulate in organism.

Dupa ce termini baia, poti folosi Gelul anticelulitic cu menta BIO Kräuter® cu aplicator din bile metalice rotative, care ajuta produsul sa intre mai bine in piele prin presopunctura.

Pe baza de carnitina, cafeina, menta si rozmarin BIO, gelul  actioneaza local, incalzeste tesuturile si stimuleaza micro-circulatia, reducand vizibil aspectul de coaja de portocala.

5. Solutii naturale de relaxare si detox

Ai grija ca apa pentru baie sa nu fie prea fierbinte deoarece iti va afecta pielea si o va usca. Pentru efecte detoxifiante si relaxante, poti adauga in apa otet de mere, care revigoreaza organismul obosit si amelioreaza simptomele racelii si gripei.

Bicarbonatul de sodiu combate stresul si ajuta la detensionarea fizica si mentala. Putin ghimbir proaspat dat pe razatoare grabeste procesul de detoxifiere, la fel ca apa oxigenata, carbunele activ, sarea de Himalaya,  argila sau uleiurile esentiale.

Alunga stresul si tensiunile acumulate in timpul zilei cu Gelul de dus antistres, cu roinita BIO Kräuter®. Ingredientele naturale sunt potrivite pentru pielea sensibila si uscata, hidrateaza, calmeaza durerile de cap, te relaxeaza si iti ofera o stare de bine.

Lotiunea antiseptica pentru masaj, cu pin si plante BIO Kräuter® ajuta la relaxarea musculaturii dupa efort producand o senzatie placuta si racoritoare.

Arnica activeaza local circulatia sanguina, in timp ce eucaliptul este un excelent antispastic. Extractul de pin imbunatateste circulatia periferica deficitara, inlaturand senzatia de „picioare reci”.

Lotiunea pentru masaj diminueaza senzatia de oboseala a musculaturii si este un bun antiseptic si cicatrizant.

Articol scris de,
Valentina CiobanuBrand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *