Exercitii pentru sanatatea creierului

Memoria, capacitatea de concentrare, chiar si creativitatea pot fi imbunatatite daca te gandesti la creierul tau ca la un muschi pe care il poti dezvolta prin antrenament. Pentru asta, trebuie sa faci cateva exercitii simple care iti pun creierul in miscare si il provoaca sa devina alert si mai sanatos. Dezvolta-ti creativitatea, concentreaza-te mai usor si imbunatateste-ti memoria incepand de acum.

shutterstock_149073167Dezvolta-ti creativitatea

Evita monotonia si iesi din rutina cat de des poti. Stimuleaza emisfera dreapta a creierului prin activitati creative: deseneaza, picteaza, scrie, fa fotografii, rezolva un puzzle. Joaca-te cu cuvintele si creeaza o poveste pornind de la un cuvant sau o fraza sau fa un brainstorming. Un exercitiu bun este sa inveti ceva nou in fiecare zi: citeste un articol interesant, uita-te pe harta sau cauta explicatia unui cuvant necunoscut.

Imbunatateste-ti memoria

Daca spui de mai multe ori pe zi: Am uitat! sau Nu imi aduc aminte cand ai spus asta!, atunci e timpul sa iti antrenezi memoria. Fa o lista de cumparaturi si incearca sa o memorezi. Reciteste-o abia dupa ce ai facut cumparaturile.

Tine minte zilele de nastere ale celor apropiati, chiar si numerele de telefon. La sfarsitul zilei, noteaza intr-un jurnal activitatile din ziua respectiva in ordine cronologica. Un alt exercitiu interesant este sa identifici oameni, locuri sau animale dupa imagini. Invata o limba noua, dezvolta-ti vocabularul si joaca diferite jocuri care iti antreneaza creierul.

dreamstime_m_43933218Concentreaza-te mai usor

Cu siguranta ti s-a intamplat sa te afli intr-o sedinta, la munca sau in oras cu prietenii si sa nu te poti concentra la o persoana sau la un subiect care se discuta. Antreneaza-ti creierul si incearca urmatoarele exercitii. Implica-te in mai multe activitati in acelasi timp si acorda atentie maxima fiecareia. Antreneaza-ti mintea in fiecare zi si observa ce se intampla in jurul tau – oameni, detalii, intamplari.

Alimentatie sanatoasa, hidratare si exercitii fizice

Functiile creierului pot fi imbunatatite daca ai o dieta variata si echilibrata. Exista anumite alimente care au efect benefic asupra creierului. Consuma des migdale, nuci, peste gras (somon, hering, sardine), legume crucifere si ceai verde. Bea cel putin 8 pahare cu apa pe zi si fa miscare regulat. Meditatia si yoga sunt alte doua metode prin care iti stimulezi activitatea cerebrala si iti imbunatatesti functiile cognitive.

Imbunatateste-ti memoria si capacitatea de invatare cu Life Impulse® Lecithin Plus cu soia. Are un rol important de sustinere a efortului intelectual, asigura nutritia celulelor nervoase si imbunatateste capacitatea de functionare a sistemului nervos central.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu, Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *