Alimente pe care le consideri sanatoase, dar nu sunt

Daca vrei sa ai grija de sanatatea ta, trebuie sa stii ce alimente sa incluzi in dieta si care sunt cele pe care trebuie sa le eviti. Credeai ca toate sucurile naturale din comert sunt adevarate surse de vitamine si minerale? Mai degraba de zaharuri si conservanti. Sau ca lactatele sarace in grasimi sau fat free te ajuta sa slabesti? Nu este adevarat. Afla care sunt alimentele pe care le consideri sanatoase, dar nu sunt, si ce poti face sa ai o dieta echilibrata si variata.

food-salad-restaurant-person(1)
1. Cerealele pentru micul-dejun

Sunt o alternativa rapida si gustoasa la un mic dejun care necesita mai mult timp de preparare. Inainte sa cumperi o cutie cu cereale, citeste cu atentie informatiile nutritionale de pe eticheta. Majoritatea produselor sunt pline de zaharuri si E-uri care contribuie la aparitia kilogramelor in plus, a diabetului, bolilor de inima si nu numai.

In loc de cereale nesanatoase cu fulgi de ciocolata sau fructe uscate, consuma o portie de fulgi de ovaz cu lapte, o banana sau un mar. Ovazul este o cereala cu un continut ridicat de fibre, care ajuta digestia si iti dau senzatia de satietate cateva ore dupa ce ai luat micul dejun.

2. Lactatele fara grasimi

Intr-o dieta sanatoasa, lactatele sunt consumate cu moderatie sau chiar eliminate. Daca nu poti renunta la iaurt, branza sau lapte, orienteaza-te spre variantele bio, cu continut de cel putin 3,5% grasime. De ce? Lactatele cu 0,1% grasime sau fat free contin o cantitate mare de zaharuri si conservanti care inlocuiesc grasimea eliminata care le dadea gust.

3. Sucurile naturale din comert

Pe rafturile din magazine, exista sucuri naturale din fructe care au un continut foarte mic de fructe (5%) sau chiar deloc. Gustul lor este dat de sintetizatori si zaharuri. De ce ai vrea sa bei apa cu arome artificiale cand poti bea un pahar cu suc proaspat stors de la o portocala?

4. Batoanele energizante

Pe langa continutul bogat in proteine si fibre, batoanele energizante contin si foarte multe calorii. Asa ca, nu este indicat sa mananci mai mult de 1 baton pe zi, ca mic dejun sau gustare intre mese. Citeste cu atentie eticheta produselor! Unele batoane contin multe zaharuri care iti pot afecta sanatatea.

5. Bauturile pentru sportivi

Sunt indicate atunci cand depui efort si trebuie sa iti suplimentezi aportul de zaharuri si electroliti pe care ii pierzi prin transpiratie. Din pacate, oamenii beau bauturi pentru sportivi ca energizantele atunci cand nu au nevoie, chiar si in loc de cafea. Este important sa te hidratezi si sa ai energie, dar zaharurile si numarul mare de calorii nu te ajuta.

Alte alimente pe care e indicat sa le excluzi din alimentatie sau sa le limitezi consumul sunt: nectarul de agave, produsele extra procesate, popcornul facut la microunde, supa la plic, pastele din faina alba, painea alba, untura, margarina, pestele crescut in ferme.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *