Cum te ajuta mersul pe jos sa traiesti mai mult

Stiai ca sedentarismul poate fi la fel de periculos ca obezitatea? Lipsa de miscare iti afecteaza sanatatea si chiar si buna dispozitie. Asa ca, mergi cat mai mult pe jos si bucura-te de beneficiile unui stil de viata activ. Atunci cand mergi pe jos arzi aproximativ 5 calorii pe minut, reduci stresul si oboseala. Afla cat timp trebuie sa dedici zilnic acestei activitati si care sunt beneficiile ei extraordinare.

pexels-photo-200453Sanatate cu pasi mici

Daca mergi pe jos in ritm alert timp de 20-30 minute pe zi, vei avea un sistem imunitar mai puternic, vei combate stresul si oboseala. In plus, reduci riscul aparitiei bolii Alzheimer, diabetului, obezitatii, osteoporozei si problemelor cardiovasculare. Celulele organismului se vor oxigena mai bine, iar circulatia sangelui si limfei se va imbuntatati.

Daca vrei sa treci de la un stil de viata sedentar la unul activ, atunci mersul pe jos este alegerea perfecta deoarece nu iti suprasolicita articulatiile si ligamentele. Mersul in ritm alert te poate ajuta sa dai jos kilogramele nedoritescade pofta de mancare si accelereaza metabolismul, care duce la arderea mai rapida a grasimilor (mai ales a celei depozitate la nivelul abdomenului).

Daca ai nevoie de inspiratie si o doza de creativitate, iesi la plimbare. Un studiu realizat la Stanford a demonstrat ca mersul pe jos stimuleaza creativitatea si te ajuta sa ai mai multe idei decat daca stai pe loc.

Cum faci din mersul pe jos o placere

pexels-photo(4)Stiu ca ai zile in care preferi sa stai in confortul casei tale si sa te uiti la un film sau sa citesti o carte. Sau ca preferi sa urci 2 etaje cu liftul pentru ca mersul pe scari ti se pare imposibil. In astfel de momente, gandeste-te la corpul tau si la faptul ca el are nevoie de miscare pentru a fi sanatos.

Nu trebuie sa te fortezi si sa mergi in pas alert cate 30 de minute pe zi. Incepe cu 10-15 minute, apoi creste durata (si intensitatea) „antrenamentului”. Plimba-te prin parc, in timp ce asculti muzica preferata. Monitorizeaza-ti progresul cu ajutorul unei aplicatii de pe smartphone care te ajuta sa ramai motivata si sa iti adaptezi rutina de activitate in functie de necesitatile tale.

Dupa ce mananci, nu te aseza imediat in pat – fa o mica plimbare care iti pune organismul in miscare si iti imbunatateste digestia. Daca locul tau de munca presupune sa stai pe scaun timp de 7-8 ore, asigura-te ca iei o pauza o data pe ora. Chiar si numai 5 minute de plimbat prin birou sau mersul pana la tonomatul de cafea vor face diferenta.

Esenta fericirii este sanatatea, iar a sanatatii e miscarea. – James Thomson

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *