Cauze si remedii ale oboselii excesive

Principalul motiv pentru care te simti obosita tot timpul este ca nu te odihnesti destul. Dar, daca dormi suficiente ore pe noapte, dar tot esti obosita pe parcursul zilei, e posibil sa existe alte cauze ca unele probleme de sanatate sau un stil de viata sedentar. Afla care sunt cele mai frecvente cauze ale oboselii continue si invata cum sa iti recapeti energia si vitalitatea: 

bed-sleep-rest-girl1. Lipsa fierului in organism

Cauzeaza anemie, de unde apare starea permanenta de oboseala. Ea poate fi insotita si de ameteli, insomnie, dureri de cap sau senzatie de slabiciune. Femeile care se afla la menstruatie si cele insarcinate trebuie sa-si suplimenteze doza zilnica de fier.

Life Impulse® FerVit preintampina si combate oboseala, intareste sistemul imunitar si ajuta la formarea hemoglobinei din sange.

2. Carente de magneziu

Magneziul are un rol important in mentinerea echilibrelor metabolice, in producerea energiei si in buna functionare a sistemului nervos central. Daca nu ai suficient magneziu in organism, poti suferi de tulburari de somn. 

Life Impulse® MagneBeHappy ajuta in mentinerea tonusului fizic si psihic si este eficient impotriva starilor de oboseala si stres.

3. Stil de viata sedentar

Daca nu faci deloc miscare, vei fi mereu obosit, chiar si atunci cand urci scarile un singur etaj. Exercitiile fizice iti imbunatatesc conditia fizica, iti cresc rezistenta la efort si te ajuta sa-ti mentii sanatatea. In plus, atunci cand faci efort, sangele circula mai bine in organism si furnizeaza mai mult oxigen organelor. Rezultatul? Mai multa energie si bunadispozitie.

4. Alimentatie haotica

Daca iti incepi ziua din primele ore ale diminetii, asigura-te ca nu sari peste micul dejun. E foarte important ca prima masa a zilei sa fie bogata in fibre si proteine, care sa iti dea senzatia de satietate si sa iti furnizeze energie tot restul zilei.

Renunta la produsele junk-food, zahar, grasimi nesanatoase – ele iti dau energie pe termen scurt, iar apoi te vei simti mult mai obosita. Include in dieta zilnica alimente bogate in vitamine si minerale ca: fructe, legume, cereale, nuci si seminte. Limiteaza consumul de grasimi animale, alcool si cofeina.

5. Deshidratare

Majoritatea oamenilor sunt deshidratati. Daca esti obosita, nu te mai poti concentra si simti mereu nevoia sa dormi, bea un pahar cu apa. Desidratarea are efecte negative asupra corpului tau, asa ca asigura-te ca bei cel putin 2 litri de apa pe zi. Nu stii daca esti sau nu deshidratata? Citeste AICI mai multe si afla cum reusesti sa bei suficienta apa pe zi.

Tine cont de sfaturile de mai sus si spune-ne ce schimbari ai observat.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *