Cura de slabire si detoxifiere cu prune

Prunele au trei beneficii majore care te ajuta sa slabesti: au putine calorii, un continut bogat in fibre si iti dau senzatia de satietate pe termen lung. O cura cu prune te poate ajuta sa dai jos 2-3 kilograme in 7-10 zile. Afla cum te ajuta prunele sa slabesti:

De ce am nevoie de detoxifiere?

Din cauza stilului de viata si a alimentatiei, in organism se acumuleaza o cantitate mare de toxine care poate fi eliminata numai printr-o cura de detoxifiere.

Daca te simti mereu obosita, ai dureri de cap, probleme digestive (balonare, constipatie, indigestie), racesti des, te dor articulatiile sau iti apar eruptii cutanate pe piele, trebuie sa urmezi o cura detox care sa iti reechilibreze procesele metabolice si sa te ajute sa elimini toxinele acumulate, atat de periculoase pentru sanatatea ta.

Beneficiile curei cu prune

Prunele sunt bogate in antioxidanti, mineralele fier, potasiu, magneziu, calciu, fosfor si vitaminele A si B. Ajuta la curatarea intestinelor, mai ales a colonului, in care se aduna cea mai mare cantitate de toxine. Au un efect laxativ usor si pot scadea nivelul de colesterol rau din sange. Prunele regenereaza organismul si ii ofera un boost de energie si vitalitate.

Cura cu prune pas cu pas
Ziua 1

Dimineata, pe stomacul gol, bea un pahar cu apa calduta in care sa adaugi zeama de la jumatate de lamaie. Consuma numai prune intreaga zi – simple sau sub forma de smoothie. Bea cel putin 1,5 – 2 L de apa.

Zilele 2 – 7

Imediat dupa ce te trezesti, bea un pahar cu apa calduta si zeama de lamaie. La micul dejun, serveste o mana de prune sau un smoothie simplu din prune si lapte vegetal.

La pranz, poti manca supe, ciorbe de legume, legume la abur cu piept de pui sau  curcan la gratar. Elimina din dieta zaharul, faina alba, prajelile, fast-food-ul si lactatele.

Cina nu trebuie luata mai tarziu de ora 19. Respecta aceleasi reguli ca la masa de pranz. Pentru a obtine rezultatele asteptate, ai grija cum combini alimentele. Citeste mai multe aici.

Pe post de gustari, sunt recomandate prunele ca atare, sucul de prune simplu sau in combinatie cu cel de morcov si mar. Poti adauga putin Aloe Vera gel sau pulpa, care ajuta organismul sa elimine mai usor toxinele.

Daca doresti, poti prelungi dieta cu inca 3 zile. Totusi, rezultatele trebuie sa apara intr-o saptamana, cu conditia sa respecti toate regulile de mai sus.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *